Favrskov Talent vokser i omfang

Af dole

17 elever har i denne periode været med til håndboldtræningen i Favrskov Talent.

Ti drenge har deltaget i baskettræningen siden efteråret.

Pilotprojektet Favrskov Talent udvides nu til at omfatte flere sportsgrene, klubber og folkeskoler. 2. maj 2019 er der informationsmøde om det næste forløb.

27 udskolingselever fra Østervangskolen og Hadsten Skole har siden oktober 2018 og frem til uge 15 2019 deltaget i pilotprojektet Favrskov Talent. To gange om ugen har 10 af deltagerne trænet basket og 17 håndbold. Forløbet mikser fysisk træning, spiltræning og teori om eksempelvis kost, træning og idrætspsykologi.

Alle involverede – elever, forældre, lærere og trænere – har nu evalueret forløbet, og der er mange positive tilbagemeldinger: Eleverne udvikler sig både sportsligt og personligt, de får nye venskaber, de tager ansvar og får overskud.
Til det, der kan være en udfordring, hører, at man en gang om ugen skal stå tidligt op for at nå træningen, og samtidig skal man koordinere i forhold til undervisningen og lektierne i de fag, man går glip af på grund af træningen (elever på eliteniveau kan i begrænset omfang fritages fra undervisning jf. §33 stk. 9 i Folkeskoleloven)

Anne Gammelby Lybecker, skolechef i Favrskov Kommune, glæder sig over de overvejende positive erfaringer med Favrskov Talent.
- Pilotprojektet har vist os, at eleverne på flere plan får noget ud af at fokusere på deres sportsgren. Samtidig opbygger vi en tradition for, at man også lokalt kan dygtiggøre sig uden at skulle rykke væk fra det lokale miljø. Vi har gjort os nogle gode erfaringer med pilotprojektet, og vi og klubberne har heldigvis fået mod på mere, lyder det fra skolechefen.

Det betyder, at Favrskov Talent udvides i skoleåret 2019/20 til også at omfatte fodbold og E-sport og selvfølgelig stadig håndbold og basket. Elever fra 8.-10. klasse på Hadsten Skole og Østervangskolen kan stadig komme i betragtning til forløbet, og det nye er, at det kan elever fra Hadbjerg Skole og Haldum-Hinnerup Skolen også.
- På sigt ønsker vi at kunne tilbyde Favrskov Talent til elever fra alle kommunens skoler, men det er forbundet med en hel del logistik og økonomi, så den udvikling må komme i det tempo, som er muligt, siger Anne Gammelby Lybecker.

Eleverne skal sportsligt godkendes til forløbet, der byder på træning to gange om ugen i hallerne i forbindelse med Hadsten Skole og HSK's fodboldbaner.

2. maj 2019 kl. 19 er der informationsmøde om det kommende forløb i Vestjysk Bank Arena i Hadsten.

Dato: 12. april 2019

01. november 2019