Fem institutioner med frokostordning

Her leveres frokostmaden en junidag i år til Elmegården i Hinnerup.

Fra nytår er der nu frokostordning i fem institutioner i Favrskov Kommune. Mona’s A/S fortsætter som leverandør af frokostmåltidet.

Forældre til børn i daginstitutionerne i Favrskov Kommune har stemt om frokostordningen. I fem institutioner blev det til et ja tak til ordningen. Det drejer sig om Børnehuset Rønbækken, Børnehuset Elmegården og Børnehuset Fuglereden i Hinnerup og derudover den integrerede institution Børnely i Farre og Thorsø Børnehus.

Kun Rønbækken og Elmegården har tidligere haft en frokostordning. Opgaven med at levere frokostmåltidet har været i udbud, og Mona’s A/S fortsætter som leverandør af frokostmåltidet. Ordningen betyder, at maden bliver leveret anrettet på fade og i skåle, så børnene selv skal smøre maden med forskelligt pålæg, tilbehør og grønt. Hvis børnene skal på tur, får de leveret madpakker fra Monas.

Lone Bruun Nielsen, dagtilbudschef i Favrskov Kommune, glæder sig til også at høre erfaringerne fra de nytilkomne institutioner.
- I Rønbækken og Elmegården indgår frokostmåltidet også som en pædagogisk del af hverdagen. Børnene hjælper med at dække bord, de byder maden rundt, snakker om maden og lærer at smøre maden. Det kan man selvfølgelig også gøre med medbragte madpakker, men det er måske mere oplagt her, da de får det samme at spise og skal være opmærksomme på at sende maden rundt til hinanden. Det bliver spændende at høre erfaringerne fra de tre nye institutioner i ordningen og se, om de måske griber madsituationen an på en ny måde, siger Lone Bruun Nielsen.

Den nye periode er fra 1. januar 2017 til og med 31. december 2018.

Dato: 22. december 2016

22. december 2016