You are here

Fire dage med mobile teststationer i Hadsten og Hammel

Region Midtjylland opstiller mobile teststationer i Hammel og Hadsten i uge 1 og 2. Flere tests i Favrskov skal hjælpe med at bryde smittekæder.

OPDATERING: Teststationerne er forlænget frem til tirsdag 12. januar.

Fra torsdag til søndag i denne uge (uge 1) kan alle interesserede blive testet for coronavirus i Hadsten og Hammel. Region Midtjylland opstiller mobile teststationer i Hammel Idrætscenter og Hadsten Kultur- og Idrætscenter, og de to teststeder vil være åbne mellem kl. 9 og 16 fra torsdag til søndag. Man bestiller tid til test på www.coronaprover.dk.

Teststationerne etableres bl.a. fordi andelen af positive coronaprøver i Favrskov Kommune gennem de seneste dage har ligget på omkring 4,8 procent. Det er et højt tal og en klar indikator på, at smittesituationen er alvorlig. Herudover har Favrskov Kommune gennem de seneste dage haft incidenstal (antal smittede pr. 100.000 indbyggere) på over 250.

Kommunaldirektør Jan Kallestrup er glad for, at det nu bliver muligt for borgerne i Favrskov at blive testet i nærområdet.

- Det er helt afgørende, at vi hurtigt finder de personer, der er smittet med coronavirus. De mobile teststationer er et godt tilbud, som kan hjælpe os med at få stoppet smittekæderne, og det er bare med at få bestilt en tid, hvis man har symptomer på coronavirus eller har været i kontakt med nogen, der er smittet, siger Jan Kallestrup.

Det kan også være en god ide at blive testet, hvis man skal være sammen med en person, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19. Ligeledes anbefales det at bestille tid til en test, hvis man er bekymret for, om man kan have været udsat for smitte, for eksempel i forbindelse med nytårsaften.

De mobile teststationer i Hammel og Hadsten udfører såkaldte PCR-tests, som er den mest præcise testtype, der også bruges på regionens store testcentre. Svaret på testen fås på www.sundhed.dk inden for 1-2 døgn efter testen.

Man skal være fyldt 12 år for at blive testet på de to mobile teststeder, idet personalet ikke er uddannet til at teste børn under 12 år.

Der kan allerede nu bestilles tid til test på www.coronaprover.dk.

 

Fakta om de to teststationer i Hammel og Hadsten

Hvornår: Torsdag den 7. januar – søndag 10. januar 2021 kl. 9.00 – 16.00

Hvor:

  • Hammel Idrætscenter, Thorsvej 4, 8450 Hammel
  • Hadsten Kultur- og Idrætscenter, Hadbjergvej 12, 8370 Hadsten

 

Målgruppe: Borgere på 12 år og derover
Kapacitet: 450 tests pr. dag pr. sted (dvs. 900 i alt pr. dag)
Testtype: PCR-test (ikke quick-test)

Dato: 06. januar 2021

Senest opdateret:

11. januar 2021