Fire foredrag om Nørreådalen

Foredragene giver mulighed for at lære området bedre at kende.

Nørreådalen byder på et smukt og varieret landskab.

Opdatering: Viborg, Favrskov og Randers kommuner samarbejder med Københavns Universitet om at skabe en samlet landskabsstrategi for Nørreådalen fra Viborg til Randers.

En landskabsstrategi skal pege på, hvordan Nørreådalen kan udvikle sig i fremtiden. Strategien skal beskrive, hvad landmænd, brugere, jordejere, lokalsamfund, erhverv og bosiddende kan og vil satse på i området fremover.

I Favrskov Kommune er det områderne omkring Vester Velling og Terp, der er en del af Nørreådalen.

I samarbejde med Randers Folkeuniversitet og Viborg Folkeuniversitet arrangeres fire offentlige foredrag. Formålet med foredragene er at fortælle om ådalens historiske udvikling og fremtidige udviklingsperspektiver.

Ved hvert foredrag er der god tid til spørgsmål og diskussion:

• Onsdag 18. marts kl. 19-21: Foredrag om Nørreådalens geografi, et landbrugslandskab i forandring v/Søren Kristensen, geograf og lektor
    OBS! Mødet 18. marts er aflyst på grund af sundhedsrisiko for smitte med Coronavirus.
  • Tirsdag 21. april kl. 19-21: Foredrag om Nørreådalens kulturhistorie og kulturmiljøer v/Per Grau Møller, historiker og lektor
  • Tirsdag 26. maj kl. 19-21: Foredrag om Naturen i Nørreådalen - hvordan kan vi bedst forvalte den? v/Rita Buttenschön, biolog og seniorforsker
  • Torsdag 18. juni kl. 19-21.30: Foredrag og ekskursion ”Nørreådalen mellem fortid og fremtid” v/ Jørgen Primdahl, landskabsarkitekt og professor

Alle er velkomne til de gratis foredrag, der holdes i Løvskal Hus, Løvskal Landevej 18, 8850 Bjerringbro.

Læs mere om foredragene på Viborg Kommunes hjemmeside

Dato: 07. marts 2020