Første grundlovsceremoni gennemført i Favrskov

Grundlovsceremonien blev holdt i byrådssalen i Hammel.

14 borgere deltog i går i den første grundlovsceremoni i Favrskov Kommune. Borgmester Nils Borring udvekslede håndtryk med alle, og han holdt tale, før der var champagne, sodavand og kransekage til alle.

Der var pårørende med til arrangementet, som var præget af både en lidt højtidelig stemning og stor glæde.

I sin tale sagde Nils Borring blandt andet:

- I har lige skrevet under på, at I vil overholde dansk lovgivning, Danmarks Riges grundlov, og respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

Netop ordet ’demokrati’ er flettet godt og grundigt ind i danskernes DNA. Vi har tradition for at diskutere, argumentere, inddrage og tage beslutninger, hvor flertallet bestemmer. Vi søger indflydelse og deltager i bestyrelser, udvalg, råd og nævn. Det begynder allerede i folkeskolen med elevråd – og nogle vil sige, at det begynder hjemme i familierne, hvor der også bliver lyttet til de mindste familiemedlemmer. Nogen påstår ligefrem, det er børnene, der bestemmer.

Næste grundlovsceremoni i Favrskov Kommune bliver til efteråret.

Dato: 21. februar 2020

21. februar 2020