Første spadestik til nyt plejecenter i Hammel

Lone Glarbo, formand for Social og Sundhedsudvalget, tog mandag 4. december første spadestik til det nye plejecenter i Dommerparken i Hammel.

Plejecentret bliver det første nybyggeri i Hammels gamle industrikvarter, der i de kommende år omdannes til et nyt og levende byområde, Dommerparken. Byggeriet er det største i Favrskovs historie med en samlet projektsum på 127 millioner kroner.

Nyt liv på vej i det gamle industrikvarter

Borgmester Nils Borring satte i sin tale den gamle slagteri-grund ind i et historisk perspektiv.

- Området må siges at have haft sin tid som en stor arbejdsplads med aktivitet dagen lang. Med tiden voksede byen til rundt om området, som det er set i mange andre byer også. Og fra at være velplaceret og nem at nå frem til, var sådanne virksomheder pludselig i vejen og malplacerede midt i et boligkvarter, sagde Nils Borring, der også glædede sig over, at området allerede er begyndt at summe af liv med ungdomsskolens klatrehal i frysehuset og pumptrack-banen for cykelinteresserede.

Behov for nyt plejecenter

Lone Glarbo fremhævede i sin tale, at tiden er løbet fra de nuværende plejecentre Skaghøj og Elmehøj.

- Der har længe været ønsker om at få et nyt plejecenter, både fra beboernes og de ansattes side. Tiden er løbet fra husene med indretningen og sammenhængene. Der har været mange ønsker til det nye center, og mange har været inddraget i processen. Det er rigtig godt, for det vidner om, at plejecentret står højt på ønskesedlen, og både fagligt og personligt har mange gerne villet byde ind, fordi det nye plejecenter bliver rammen om borgernes liv og en vigtig arbejdsplads for et dygtigt personale. Det skal favne dem alle, sagde Lone Glarbo.

80 boliger og fællesområder

Entreprenørfirmaet Poul Pedersen A/S fra Brabrand har totalentreprisen på plejecentret, der får plads til 80 beboere med almene boliger, korttidspladser og akutpladser. Der bliver fællesområder mellem boenhederne, hvor man kan dyrke fællesskabet og være sammen. Og samtidig har man som beboer mulighed for at trække sig tilbage til sin egen bolig, når man har lyst til det.

Tilbage i det gamle industriområde står stadig nogle af de gamle slagteribygninger, og de forventes at være fjernet ved nytårstid.

Læs mere om Dommerparken her

Dato: 05. december 2017