Fokus på konflikter i Hammel

I den seneste tid har en gruppe unge skabt uro og udøvet hærværk i Hammel. Favrskov Kommune har sammen med politiet, SSP-konsulenterne og de berørte skoler sat gang i flere tiltag for at løse konflikten og skabe tryghed.

En større gruppe unge chikanerer i et område med stenkast og hvinende dæk. Samtidig har der sommeren igennem været rod, svineri og hærværk på cykelbanen bag ved det nye plejecenter Solhøj og især ved shelterpladsen ved Søndervangskolen i Hammel. Det har blandt andet betydet, at Favrskov Kommune nu har låst den opsatte container ved cykelbanen. Den havde borde og bænke, som man kunne bruge, når man var på cykelbanens område.

Anne Gammelby Lybecker, skolechef i Favrskov Kommune, holdt i går møde med blandt andre politiet, SSP-konsulenterne og de tre skoler i Hammel.
- Vi er meget opmærksomme på problematikken i Hammel, og det er vigtigt, at vi sætter hurtigt ind og får løst den her konflikt. Det skaber utryghed med denne uro. Politiet følger op i dag med at indkalde de involverede unge og deres forældre, og i de kommende uger vil skolerne og SSP følge op på politiets dialog med de unge, der også involverer nogle fra Thorsø-området, siger Anne Gammelby Lybecker.

Det er ofte sådan, at der er svineri og hærværk, hvor de unge opholder sig i sommerferien, men niveauet denne sommer har været værre end normalt.
- Vi tror, det skyldes en ’særlig rastløshed’ oven på et forår og en sommer med corona-restriktioner. Vi håber, at forholdene normaliseres, når børn og unge er tilbage på skolerne og ungdomsuddannelserne i næste uge, men vi følger udviklingen tæt, lyder det fra skolechefen.

Dato: 06. august 2020

06. august 2020