Fra tabu til gode råd

Mødet foregår 30. marts 2017 på Hinnerup Bibliotek & Kulturhus.

Inkontinens er for mange tabubelagt og ikke populært at snakke om. 30. marts får alle en chance for at tage fat i problemet ved en informationsaften.

Næsten en halv million danskere lider af inkontinens, og i mange tilfælde kan det faktisk godt behandles. Desuden kan en forebyggende indsats for mange betyde, at de helt undgår inkontinens. Social og Sundhed i Favrskov Kommune inviterer 30. marts 2017 kl. 17.00-19.00 til en informationsaften om inkontinens. Den foregår på Hinnerup Bibliotek & Kulturhus.

Merete Krarup, fysioterapeut i Favrskov Kommune, deltager i arrangementet sammen med Bettina Kjeldgaard, der er inkontinenssygeplejerske.
- Målgruppen er alle voksne, både mænd og kvinder. Mange kvinder oplever problemer med at småtisse i bukserne, og det kan blandt andet være på grund af fødsler. Vi ved, at inkontinens er et tabubelagt problem, og mange synes, det er pinligt at snakke om. Derfor har vi også drøftet, om vi skulle kalde vores informationsaften noget andet, men vi besluttede tilgangen med at kalde en spade for en spade. Så må vi ændre tilgang, hvis det viser sig, at kun få møder op, siger Merete Krarup.

Ved informationsaftenen kan deltagerne blive klogere på, om de skal til lægen, have en individuel samtale, deltage i noget træning eller træne bækkenbundsøvelser derhjemme.
- Ligesom vi har rådgivning om nakke, ryg og lænd, vil vi også gerne have tilbagevendende rådgivning om inkontinens. Nu prøver vi at starte op med denne informationsaften, lyder det fra Merete Krarup.

Tilmelding til Merete Krarup på 89 64 12 87 alle hverdage mellem kl. 8.00-9.00.

Dato: 18. marts 2017

18. marts 2017