Frit valg mellem kø eller tidsbestilling til PCR-test

Nu kan man også få en PCR-test uden at bestille tid i forvejen. Det gælder både i Hammel og Hadsten og langt de fleste andre teststeder i Region Midtjylland.

Fra 1. juli behøver man ikke længere bestille tid på coronaprover.dk for at blive PCR-testet for Covid-19. I Region Midtjylland kan man nu stille sig i kø til PCR-test og komme til, så snart teststedet har en ledig tid.

Muligheden for PCR-test uden tidsbestilling er opstået, fordi teststederne lige nu har så mange ledige tider, at de forventer at kunne teste alle, der ønsker en PCR-test - både dem, der har bestilt tid på coronaprover.dk og borgere i "chancekø". På travle dage kan borgere uden tid dog både risikere kø, og at de ikke kommer til. Derfor anbefales det stadig, at man bestiller tid til PCR-test på forhånd på coronaprover.dk.

Testcenter Danmark og Styrelsen for Forsyningssikkerhed opfordrer borgere til at vælge PCR-test, når det er muligt, da PCR-test kan finde virusmutationer og er mere præcise.

Teststederne på Samsø og Anholt er de eneste i Region Midtjylland, som ikke har åbent for PCR-test uden tidsbestilling. Den gennemsnitlige svartid på PCR-test er nu 15 timer.

Dato: 02. juli 2021

02. juli 2021