Genåbning af beskæftigelsesindsatsen

Beskæftigelsesministeren har besluttet, at der fra 27. maj 2020 igen er åbnet for beskæftigelsesindsatsen i jobcentrene, kommunerne og a-kasserne.

Den 20. marts 2020 blev beskæftigelsesindsatsen, som led i regeringens tiltag om at stoppe spredningen af COVID-19, delvist suspenderet. Suspenderingen indebar, at jobcentrene fysisk lukkede, og de lediges ret og pligt til samtaler og tilbud blev sat ud af kraft.

Fra 27. maj 2020 er der igen åbnet for beskæftigelsesindsatsen i jobcentrene, kommunerne og a-kasserne. Åbningen af beskæftigelsesindsatsen betyder bl.a., at der fra denne dato åbnes op for:

• samtaler
  • virksomhedsrettede tilbud
  • vejlednings- og opkvalificeringstilbud

Borgere med tilknytning til Jobcenter Favrskov får igen pligt til at deltage i beskæftigelsesindsatsen.

Det er igen muligt at møde fysisk op på Jobcentret til samtaler og vejledning. Indtil den 15. august vil Jobcentret indkalde ledige til samtaler, og først herefter er det igen muligt at selvbooke samtaler.

Dato: 29. maj 2020

29. maj 2020