Generationsskifte i gang på Favrskov-skoler

• Anne Gammelby Lybecker

Anne Gammelby Lybecker: - Det har længe været planlagt, at tre skoleledere ville gå på pension.

Inden for et halvt år går tre skoleledere på pension, og en fjerde har søgt nye udfordringer på en Aarhus-skole.

Derfor er der lige nu gang i jobopslagene for at få de rette ansøgere til skolelederstillingerne i Favrskov Kommune, fortæller skolechef Anne Gammelby Lybecker, der i øvrigt også selv er ny i stillingen:

- Det har længe været planlagt, at tre skoleledere ville gå på pension. På Skovvangskolen i Hammel er det sket, og Morten Tipsmark er ansat fra 1. juni. På Søndervangskolen i Hammel er en ansættelsesproces i gang, og det samme er tilfældet for Haldum-Hinnerup Skolen, hvor Lene Brejnegaard har fået andet arbejde. Og i efteråret går endnu en skoleleder på pension, og det er Niels Fensby fra Hadbjerg Skole.

Mange års god erfaring og ekspertise forsvinder, når medarbejdere går på pension, så derfor er det yderst vigtigt for Anne Gammelby Lybecker, at hun finder de helt rigtige personer til at tage over.
- Vi går ikke på kompromis med at finde de mest kompetente personer til at stå i spidsen for skolerne, da det er med til at skabe de bedste skoler til gavn for både elever og ansatte. Jeg håber, vi får et bredt ansøgerfelt til de ledige stillinger, da vi også har brug for diversiteten og de skæve vinkler i forhold til uddannelsesbaggrund og erfaringer, lyder det fra Anne Gammelby Lybecker.

Hun anlægger også en positiv vinkel på udskiftningen.
- Der er jo intet overraskende i, at medarbejdere går på pension – sådan vil det være. Og med nye folk kommer der ny energi, ideer og dynamik, og det kan vi alle drage fordel af. Der er heller ikke noget negativt at sige om, at dygtige medarbejdere af og til søger nye udfordringer. Vi skal være glade for, at andre arbejdsgivere også kan se, at de har potentiale og kan bruge dem. Det er et vilkår, når man har dygtige medarbejdere ansat. Vi skal være glade for, at andre arbejdsgivere også kan se, at de har potentiale og kan bruge dem. Det bliver jeg da stolt over, selv om det giver mig en udfordring med at finde en erstatning, siger Anne Gammelby Lybecker.

Dato: 18. maj 2018

05. juni 2018