Gratis influenzavaccine til alle ansatte i Favrskov Kommune

For første gang tilbydes alle medarbejdere i Favrskov Kommune en gratis influenzavaccination.

- Den aktuelle corona-situation gør det ekstra vigtigt at begrænse den almindelige vinter-influenza, og derfor tilbyder vi i år alle vores medarbejdere at blive vaccineret for influenza. Det gør vi dels for at passe på de borgere, som vores ansatte er i kontakt med og dels for at vores ansatte ikke selv rammes af influenza. Men vi gør det også for at mindske presset på corona-testkapaciteten, da flere af symptomerne på influenza er identiske med symptomerne på corona, forklarer kommunaldirektør Jan Kallestrup.

Finn Rubach er næstformand i HMU, der består af medarbejder- og lederrepræsentanter fra Favrskov Kommune. Han glæder sig over tilbuddet.

- Det er et godt initiativ, og det glæder mig, at vi som medarbejdere kan være med til at stoppe smittekæderne for almindelig influenza og samtidig passe endnu bedre på de sårbare målgrupper, som vi er tæt på hver dag.

Siden tilmeldingen til vaccinationen åbnede i uge 39 har over 1200 af Favrskovs næsten 3800 medarbejdere booket tid til vaccination. Tilbuddet om at blive influenzavaccineret er frivilligt og gratis for medarbejdere i Favrskov Kommune.

Dato: 01. oktober 2020

01. oktober 2020