Handicappris til Ulstruphallerne og Dines Boye

Knud Ole Thykær (tv.) står her med Nils Borring og de glade vindere (fra højre) Dines Boye, Louise Andersen og Le Ngoc Tang.

Handicaprådet i Favrskov Kommune uddelte tidligere i dag Handicapprisen 2019 til Ulstruphallerne og halinspektør Dines Boye.

Handicapprisen er med til at sætte positiv fokus på forholdene for mennesker med et handicap. I dag kunne borgmester Nils Borring og Knud Ole Thykær, formand for Handicaprådet i Favrskov Kommune, overrække prisen til Dines Boye og hans to medarbejdere Louise Andersen og Le Ngoc Tang.

Nils Borring stod for talen ved arrangementet i Ulstruphallernes café. Med i hans tale var Handicaprådets begrundelse for tildelingen. Den lyder:

’Ulstruphallerne og Dines Boye modtager prisen for det store engagement i at sikre fysisk og psykisk tilgængelighed samt plads til alle uden skelen til funktionsniveau. Dines har gennem flere år investeret sin egen tid til opstart og afholdelse af Hoppeland to gange årligt dedikeret til børn og unge med særlige behov og deres familier. På disse dage har hallerne dannet rammen for et stigende antal børn og unge fra nær og fjern, som ellers ikke ville være i stand til at deltage i et sådan arrangement. Ved siden af dette har Dines i forbindelse med ombygninger i Ulstruphallerne været aktiv omkring at tænke netop tilgængelighed ind – som eksempelvis forbedrede handicaptoiletter og parkeringspladser.’

Flere har indstillet Ulstruphallerne og Dines Boye til prisen. Blandt dem er Camilla Nyegaard fra Ulstrup. Hun blev også nævnt i borgmesterens tale med følgende citat:

- Ulstruphallerne og Dines Boye gør hele tiden en ekstra indsats for at inkludere alle og tage hensyn, så børn og unge med særlige behov også kan være med på deres egne præmisser. Der foregår mange aktiviteter, og der er et stor engagement, som sikrer, at alle kan være med. Uden opbakning og engagement fra Ulstruphallerne og Dines Boye ville det ikke være muligt at afholde Hoppeland for børn og unge med særlige behov, og snakken om det arrangement har spredt sig lokalt, hvor flere får øjnene op for, hvad Ulstruphallerne faktisk formår.

Med prisen følger en check på 5.000 kr., og Dines Boye ved allerede, hvad pengene skal bruges til:
- Vi vil købe motoriklegetøj til de mindste børn. Der er kommet meget spændende nyt, og vi kan godt få en del for pengene. Det nye legetøj kan bruges, når vi har Hoppeland.

Han udtrykker stor glæde over at vinde prisen, men siger samtidig, at de jo ikke har gjort noget ekstra.
- Vi er jo servicemennesker og har hele tiden fokus på, at der skal være muligheder for alle. I princippet kan alt jo lade sig gøre, så det handler om, at folk kommer med deres ideer og ønsker, og så ser vi, hvad vi kan gøre. Jeg betragter prisen som et fedt skulderklap og er meget glad for den, siger Dines Boye.

Og har han så stadig flere gode ideer og ønsker?
- Det kunne være spændende at få en stor port i en af hallerne, så vi kan få en mobil klatrevæg med trampoliner til. Det er jo vigtigt at tænke på, at en hal er mere end foldbold, håndbold og badminton, lyder det fra dagens prismodtager.

Dato: 27. februar 2020

27. februar 2020