You are here

Har du talt med din teenager om rygning? 

  • Kampagnesiden har samlet mange gode råd til forældrene.

    Kampagnesiden har samlet mange gode råd til forældrene.

De fleste voksne, der ryger i dag, begyndte at ryge, da de var under 18 år. Desværre begynder mange unge under 18 stadig at ryge.

Og rigtig mange lige nu, hvor de er tjekket ind på en ungdomsuddannelse og skal bruge hænderne til noget i mødet med en masse nye mennesker.

Derfor er der brug for, at flere unge overvejer det en ekstra gang, inden de tager et sug af en cigaret. Folkeskolerne arbejder med forebyggende indsatser, men som forælder spiller du en vigtigere rolle, end du måske går rundt og tror. 
 

Sundhedsstyrelsen står bag en landsdækkende kampagne, der frem til 2020 skal forsøge at få flere unge til at sige nej til cigaretterne. Kampagnen hedder ’But Why’, fordi den stiller spørgsmålet:
”Hvorfor egentlig ryge?” – og det spørgsmål kan du stille din teenager.

Mange forældre føler nemlig ikke, at deres teenagere lytter til dem. Men som forælder gør du en forskel, og din teenager bliver påvirket af dig, dine holdninger og handlinger. Også når det gælder rygning. Og også når de himler med øjnene.

www.butwhysmoke.dk kan du hente gode råd til, hvordan du kan tale med din teenager om rygning. Og det er relevant for alle – ingen regner med, at deres teenager vil begynde at ryge.


Kontakt

For oplysninger om Favrskov Kommunes arbejde med rygeforebyggelse:

For oplysninger om den landsdækkende kampagne:

  • Anne Rygaard, kampagneleder i Sundhedsstyrelsen, 72 22 77 47, arb@sst.dk
Dato: 04. september 2019

Senest opdateret:

04. september 2019