Hurtigvoksende grønne områder giver udfordringer

Græs og ukrudt har haft gode vækstbetingelser, hvilket har gjort det svært at holde de grønne områder og græsrabatter i skak i Favrskov. Men nu er der sat ekstra ressourcer ind på opgaveløsningen, så der i løbet af de følgende måneder igen er styr på kvaliteten.

Favrskov Kommunes grønne områder vedligeholdes af OKNygaard, men der har været lidt udfordringer med at holde væksten nede hen over sommeren 2019.

Favrskov Kommune har derfor været i dialog med OKNygaard, og der er fuld gang i opretning af problemerne, så de grønne områder igen bliver vedligeholdt i overensstemmelse med den kontrakt og kvalitetsbeskrivelse, der er indgået.

Direktør Kim Aaskov fra OKNygaard anerkender, at der har været udfordringer med at opretholde den ønskede kvalitet for de kommunale områder og beklager:

- Vi har haft en god og konstruktiv dialog med de driftsansvarlige i kommunen; der er fremlagt en handlingsplan, og vi er i fuld gang med opretning af det forsømte, så områderne igen kommer på rette niveau, siger direktør Kim Aaskov.

Anders G. Christensen (V), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune, glæder sig over, at arealerne igen vedligeholdes til det i kontrakten aftalte niveau efter dialogen med OKNygaard.

- Det her handler først og fremmest om trafiksikkerhed, men selvfølgelig også om at passe godt på vores kønne grønne områder. Derfor glæder det mig, at vi har haft en god dialog med OKNygaard, og at der nu hurtigst muligt rettes op på områderne igen, siger Anders G. Christensen.

Vedligehold af grønne områder har i Favrskov været udliciteret til private leverandører siden 1. april 2012, og OKNygaard har haft opgaven siden 1. april 2018. OKNygaard vedligeholder græsarealer, græsrabatter og beplantning i byerne. Grønne områder klippes og vedligeholdes efter en aftale, der blandt andet tager højde for trafiksikkerheden.

Oplever du som borger områder, der mangler vedligehold, kan du skrive til vejdrift@favrskov.dk eller benytte app’en ”BorgerTip”.

Dato: 15. august 2019

15. august 2019