Information om håndtering af coronavirus (COVID19)

Favrskov Kommune følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til forebyggelse og håndtering af ny coronavirus.

Favrskov Kommune er opmærksom på, at der er konstateret coronavirus i Danmark. Kommunen følger situationen og er i kontakt med de relevante myndigheder med henblik på at forebygge smittespredning.

Coronavirus spreder sig typisk på steder med mange mennesker, bl.a. via håndtryk og små dråber fra hoste og nys. Favrskov Kommune følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til at forebygge og håndtere coronavirus. Forholdsreglerne handler om fem ting: At vaske eller spritte hænder ofte, at nyse ned i et ærme og ikke i hænderne, at undgå håndtryk, kram og kindkys og begrænse fysisk kontakt, at være opmærksom på rengøring både hjemme og på arbejdspladsen samt at være opmærksom, når man er på steder med mange andre mennesker.

Samtidig har Sundhedsstyrelsen besluttet, at alle ansatte i sundheds- og ældresektoren, som har rejst i områder, hvor coronavirus er særligt udbredt (risikoområder) og er kommet hjem efter 18. februar 2020, skal blive hjemme i 14 dage efter hjemkomsten. Formålet er at beskytte de ældre og syge i vores samfund, som er i størst risiko for komplikationer eller dødsfald ved smitte med coronavirus. Beslutningen betyder, at borgere, der har været i et af risikoområderne, ikke kan aflægge besøg på landets plejecentre og heller ikke bør besøge ældre hjemmehjælpsmodtagere i egen bolig.

Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden, at alle øvrige danskere, som har været i et af risikoområderne og er kommet hjem fra og med den 2. marts 2020, bliver hjemme i 2 uger. Favrskov Kommune følger anbefalingen. Det betyder helt konkret, at forældre og børn, som har rejst i de pågældende risikoområder og er kommet hjem fra og med 2. marts 2020 ikke må møde op på skolen / i dagtilbuddet i de følgende 2 uger.

Ifølge Sundhedsstyrelsen skal man som udgangspunkt ikke mistænke, at en person med feber, hoste eller vejrtrækningsproblemer har smitte med ny coronavirus. COVID-19 skal alene mistænkes i to situationer:

1. Hvis personen har feber og hoste eller vejrtrækningsproblemer OG samtidig har været i et område med udbredt smittespredning.

2. Hvis medarbejderen har feber og hoste eller vejrtrækningsproblemer OG har været i kontakt med personer, som bærer smitten eller er under mistanke for det.

Yderligere fakta, råd og vejledning om coronavirus kan findes på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her - herunder også angivelse af aktuelle risikoområder.

Dato: 28. februar 2020

06. marts 2020