Inga fik den første vaccination i Favrskov

Læge Peter Nørgaard står for at vaccinere Inga Østergaard.

84-årige Inga Østergaard fik i dag som den første i Favrskov Kommune en vaccination mod COVID-19.

På Plejecentret Solhøj i Hammel er der i dag sat gang i første bølge af vaccinationsprogrammet mod COVID-19. Inga Østergaard takkede ja til at blive den første til at få et stik i armen først på formiddagen, og hun bemærkede med et smil, at dronningen så fik vaccinen før hende.

- Jeg kunne slet ikke mærke stikket. Jeg har længtes efter, at vaccinen skulle komme, og jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville have den. Det er en god tanke at vide, at jeg nu er vaccineret, for jeg har altid været optaget af at kunne gøre noget godt, siger Inga Østergaard, der er fra Skive, men har boet 55 år i Hammel.

Hun længes efter at høre mindre om dårligdomme og komme mere ud, men roser Solhøj for at passe godt på dem alle:
- Det er svært, for nogle beboere er jo ikke klar over, hvor farligt det er. Jeg har hele tiden været indstillet på at passe på mig selv og ikke se nogen. Så det er blevet til snak i telefonen i stedet.

Tre læger stod for opgaven på Solhøj i dag, og i alt er der blevet givet 101 vacciner til beboere og ansatte på Solhøj. De øvrige plejecentre i kommunen står for tur i dag og i morgen søndag.
Vaccinationen skal gives to gange, og revaccinationen af de første borgere i Favrskov Kommune begynder 23. januar 2021.

Anden bølge af vaccinationsprogrammet omhandler de +65-årige, der modtager personlig pleje og praktisk hjælp.

Dato: 02. januar 2021

02. januar 2021