You are here

Inklusionsindsats hjalp elev igennem

  • Med en særlig indsats kom en elev i hus med sin afgangseksamen i 9. klasse på Hadsten Skole.

    Med en særlig indsats kom en elev i hus med sin afgangseksamen i 9. klasse på Hadsten Skole.

I disse dage bliver skoleafslutninger fejret over hele landet. Hos en familie i Hadsten har de fejret det ekstra meget, da det i foråret så ud til, at deres 16-årige søn slet ikke kunne gennemføre de afsluttende prøver i 9. klasse på Hadsten Skole.

Af hensyn til sønnen ønsker familien at være anonyme, men deres navne er kommunen bekendt.

- I slutningen af 8. klasse kunne han pludselig ikke klare at komme i skole mere. Vi var frustrerede og vidste ikke, hvad vi skulle stille op med ham. Pjækkede han bare, eller havde han det virkelig dårligt? Vi fandt ud af, at han faktisk havde det dårligt. Han er en stille dreng, der socialt ikke er så velfungerende. Han bliver ikke mobbet, men alligevel kunne han ikke klare at møde op hver dag på Hadsten Skole, fortæller elevens far.

Før de skriftlige prøver blev AKT-lærer (Adfærd, Kontakt og Trivsel) Hanne Amby tilknyttet eleven efter aftale med forældrene, lærerne og skolepsykologen.
- Jeg havde haft samtaler med ham gennem hele 9. klasse og havde også en fin kontakt med forældrene. Heldigvis havde han tillid til mig, og jeg gik til spørgetimerne sammen med ham, da han ikke magtede at spørge om noget. Jeg var også med ham til prøverne, da det gav ham tryghed. Jeg havde ikke ret til at bryde ind eller noget, men var fluen på væggen og den gennemgående person, fortæller Hanne Amby og roser eleven for at møde op til alle prøverne og gennemføre.

Forældrene har ikke været i tvivl om, at sønnen har de faglige evner til at gennemføre:
- Det handler mere om det sociale, hvor han skal turde at byde ind og møde folk. Heldigvis har der været god vilje til at hjælpe ham. Han skal nu på efterskole, og vi er selvfølgelig stadig bekymrede for ham, men vi har haft nogle gode samtaler med efterskolen og har en god fornemmelse nu, hvor han faktisk har gennemført.

Hanne Amby har også givet familien en livlinje.
- De må meget gerne kontakte mig, hvis jeg på nogen måde stadig kan hjælpe dem. På skolen har vi vist, at med AKT-timer og synergi lærerne imellem, så kan vi lykkes med at hjælpe en elev igennem en svær tid, siger Hanne Amby.

Dato: 04. juli 2019

Senest opdateret:

04. juli 2019