Kom til inspirationsdag om fremtidens forsamlingshuse

Inspirationsdagen holdes i Nielstrup Forsamlingshus 2. februar 2020 fra 9.00-15.00

Forsamlingshusene står overfor en forandring. Nogle stedet skyder nye, moderne huse op og bliver nye mødesteder for et større opland, og andre steder falmer aktivitetsniveauet og huset langsomt.

Til inspirationsdagen vil vi være på forkant med udviklingen, få nye værktøjer og inspiration og sammen overveje, hvor vores forsamlingshuse skal hen om 5-10 år. LOA, FrivilligCenter Favrskov og Kaospiloterne i Aarhus vil hjælpe os igennem dagen.

Arrangementet er gratis, så  mød gerne flere op fra samme lokalområde! Tilmelding senest 15. januar 2020 af hensyn til forplejning til abje@favrskov.dk

Landsbyrådet i Favrskov Kommune

Program for dagen:

Hvorfor bruge en søndag på forsamlingshusets fremtid? Fordi vi alle slås med de samme udfordringer: Mangel på frivillige til bestyrelse og drift, udgifter til vedligehold og nye tiltag, vanskeligheder med at få borgerne med til arrangementerne etc.

Når vi går hjem, har vi fået inspiration til, hvad vi vil med forsamlings huset,og hvor det skal hen om 5-10 år. Vi håber, at I kommer flere fra hvert lokalområde, så I sammen kan løfte ideerne efter inspirationsdagen.

Dagen har følgende temaer:

Fremtidens Forsamlingshuse

Anna Hassel fra Lokale og Anlægsfonden deler ud af gode råd, værktøjer og inspiration fra Lokale og Anlægsfondens kampagne ”Fremtidens forsamlingshuse”. Aktivitetstrends, moderniseringsbehov og delefaciliteter vil stå centralt i præsentationen.

Det sunde bestyrelsesarbejde, inddragelse og frivillighed

Cecilie Broundal fra FrivilligCenter Favrskov præsenterer forskellige perspektiver på det sunde bestyrelsesarbejde med udgangspunkt i konkrete cases fra Favrskov Kommune.

Forsamlingshuset: Fællesskab og forandring

Kaospiloterne i Aarhus vil igennem en række workshops hjælpe os til at give et stærkt bud, hvordan vi udvikler forsamlingshusene i takt med et forandret lokalsamfund og fællesskab? Temaerne for disse workshops kan være: Frivillighed, fællesskab, økonomisk bæredygtighed, partnerskaber eller nyorientering.

Dato: 11. december 2019

13. december 2019