Live igennem fra ny folkeskov i Favrskov

Ved indsamlingsshowet 'Danmark planter træer' 14. september 2019 på TV2 præsenterer Favrskov Kommune en ny folkeskov.

TV2 og Danmarks Naturfredningsforening står bag indsamlingsshowet 14. september. De har valgt at fremhæve Favrskov Kommunes arbejde med skovrejsning. Derfor er der indbudt til fest for den helt nye folkeskov mellem Hadsten og Hadbjerg.

- I Favrskov rejser vi skove for at sikre vores miljø og drikkevandet i undergrunden. Samtidig får vi en helt ny rekreativ korridor mellem to af vores populære byer, siger Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune.

Favrskov Kommune er beriget med store drikkevandsressourcer i undergrunden. Sammen med vandværkerne i Favrskov Kommune og Naturstyrelsen forberedes nye skove for at beskytte det rene drikkevand. Der er tidligere anlagt en stor skov mellem Hinnerup, Grundfør og Søften netop for at beskytte grundvandet.

Sådan bliver det også mellem Hadsten og Hadbjerg. På dagen bliver der holdt en folkefest med musik, taler, forskellige aktiviteter og mulighed for at plante sit helt eget træ.

Indsamlingsshowet 14. september på TV2 med Puk Elgaard og Mikkel Kryger begynder kl. 19.30. I løbet af showet bliver der flere gange stillet om til Favrskov. Med hjælp fra den danske selvejende institution Growing Trees Network Foundation bliver der plantet ét træ for hver indsamlet 20 kroner i Danmark. Målet for showet er at plante én million træer.

Allerede nu kan alle danskere, foreninger og virksomheder give et bidrag og dermed blive en del af ’Danmark planter træer’. Borgmesteren håber da også, at så mange som muligt vil bakke op om arrangementet og tage del i folkefesten mellem Hadsten og Hadbjerg.

- Alle steder bør det være en festdag, når vi planter skov, for skov er ikke bare godt for klimaet. Det er med til at beskytte vores drikkevand, og skoven skaber levesteder til både planter og dyr. Ja, faktisk skaber det også ’levesteder’ for os mennesker, da vi får et sted, hvor vi kan løbe, gå, cykle og bare være. Favrskov Kommune har allerede en skøn natur, som mange borgere er brugere af. Nu har vi mulighed for at føje et nyt område til, og det må vi sige er en folkefest værd, lyder det fra borgmesteren.

FAKTA:

Folkefesten i Favrskov Kommune foregår 14. september 2019 på arealet mellem Hadbjerg og Hadsten med indgang fra Elmelundsvej 27 og fra Hadbjergvej 125, 8370 Hadsten. Festen begynder kl. 19.00, og alle er velkomne!

Se mere om festen og folkeskoven her.

Dato: 28. august 2019

10. september 2019