You are here

Madkultur og madvaner på Favrskov Bibliotekerne

Favrskov Bibliotekerne tager dig med til bords i et landsdækkende samarbejde med DR og Danmarks biblioteker om madkultur – og alt det, vi deler via vores måltider.

Bibliotekerne i Favrskov er igen med, når DR og landets biblioteker går sammen om et fælles tema. Denne gang under overskriften ’Maden mellem os’, hvor det handler om madkultur og de sociale koder, som knytter sig til hvem, hvad, hvor og hvordan vi spiser sammen.

Måltidet som samlingspunkt 

Under ’Maden mellem os’ trækker DR en fed streg ned gennem det mad- og kulturlandskab, som vi tror, vi kender med programmer som ’Maddysten’, ’Fede forhold’ og ’Smagen af Danmark’; mens der på landets biblioteker dykkes ned i måltidets betydning som samlingspunkt for kultur, litteratur og samtalen mellem dig og mig.

- Måltidet er en landgangsbro til nye bekendtskaber, fremmede kulturer og overraskende samtaler. Alligevel er maden, og det den bringer i spil mellem os, noget vi ofte tager for givet, siger ansvarlig for Bibliotekernes Temasamarbejde, Tina Bang Jakobsen (Aalborg Bibliotekerne).

I alt kan du opleve temaet på mere end 50 biblioteker landet over.

Litterære lækkerbiskner i Favrskov

Favrskov Bibliotekerne støtter op om det fælles tema og DR’s tv-lanceringer, hvor både identitet, kultur og tilhørsforhold er på programmet. I uge 17 og 18 skruer bibliotekerne op for kampagnen med udstillinger og dækker bordet med litterære lækkerbiskner og information om danskernes madvaner. Du kan dele dine holdninger til bordskik og madkultur, og så kan børnene være med i en konkurrence om at tegne livretter – eller måske noget mad, de ikke kan lide.   

 

 

 

Dato: 17. april 2019

Senest opdateret:

17. april 2019