You are here

Magisk børneåbning af Europæisk Kulturhovedstad

Sang, musik, drømme, ønsker, pyramider, en gigantisk drømmefanger og bål i mørkningen. Det var nogle af elementerne i Favrskovs børneåbning af den Europæiske Kulturhovedstad 2017 fredag 20. januar.

I løbet af dagen var mere end 1200 børn aktive på sportspladsen i Skjød – lige i midten af Favrskov Kommune – for at markere åbningen af kulturhovedstadsåret. Børnehavebørn åbnede dagen med Alberte Windings sang "Ønskelandet", og dagen igennem fulgte børn i alle aldre for at lave aktiviteter for og med hinanden. Tovholder på dagen, kulturformidler Frederik Schøler, var godt tilfreds med dagens forløb.

- Dagen er gået fantastisk. Ideen var at skabe nogle rammer og give plads til fantasi under temaet Ønskelandet. Børnene er kommet med hver deres magi og har brugt Ønskelandet på hver deres måde. Alle har været utroligt imødekommende og hjælpsomme, fortæller Frederik Schøler.

Drømmefanger med fælles hjælp

På sportspladsen kunne børnene blandt andet hjælpe med at pynte en drømmefanger i workshoppen, som Favrskovs billedskoler stod for. Cirka 200 børn tog fat med garn, lys, fjer og perler.

- Vi syntes, det var vigtigt, at alle børn kunne være med i projektet, og vi fik ideen til en drømmefanger, fordi temaet for dagen er børns håb, drømme og ønsker. Samtidig kan drømmefangeren fange alle drømmene fra de tegninger, der brændes af med pyramiderne. Så selvom tegningerne forsvinder, bliver drømmene her, forklarer de tre billedskolelærere Line Frøslev, Jane Susanne Andersen og Lisbeth Staack Fuglsang-Nielsen.

Ønsker sendt af sted med flammerne

Da mørket faldt på fredag eftermiddag var det tid til at sende børnehavebørnenes drømme og ønsker til Ønskelandet via seks træ-pyramider, der blev til stemningsfulde bål. Katja Lund fra Skjød var mødt op med sin søn for at opleve bål-pyramiderne.

- Jeg kan godt lide ideen med, at børnehavebørnene har hængt deres ønsker op, man får tryllestøv i sin kakao og ønskekager til. Alt har noget at gøre med håb, ønsker, fremtid og kreativitet. Det fungerer rigtig godt – og så er der noget symbolsk i, at det hele bliver brændt af. Det er godt fundet på.

Der var børneåbning af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad i alle Region Midtjyllands kommuner fredag 20. januar 2017. 

Læs mere om kulturårets begivenheder i Favrskov

Læs mere om hele regionens begivenheder

 

Dato: 22. januar 2017

Senest opdateret:

23. januar 2017