You are here

Mere kunstgræs til hele Favrskov

Af tjoh

Snart er der endnu mere kunstgræs på vej til vinterspillende fodboldentusiaster i hele Favrskov Kommune. Hadsten Kunstgræsforening er nemlig snart klar til at lade maskinerne gå i jorden, så banen kan stå klar til vintersæsonen 2020/21.

Kunstgræsbanen i Hadsten er Favrskovs tredje af slagsen og følger efter baner i Hinnerup og Hammel. I hver by drives og medfinansieres kunstgræsbanerne af lokale foreninger, men banerne kan benyttes af alle foreninger i hele Favrskov Kommune. I Hadsten har Hadsten Kunstgræsbaneforening lagt et stort arbejde i projektet og ikke mindst i indsamlingen af 1,28 mio. kr. – et væsentligt bidrag til banens samlede pris på 5,12 mio. kr. Undervejs har det været en krævende opgave at håndtere nye, skærpede miljøkrav til banen, men det samlede grundlag for anlæg af banen er nu på plads.

Steen Thomasen, der er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Favrskov Kommune glæder sig over den indsats, foreningen har lagt i projektet og ser frem til endnu flere faciliteter til de idrætsglade borgere i hele Favrskov.

- Det er en fornøjelse at opleve det engagement og den store arbejdsindsats, som Hadsten Kunstgræsforening har lagt i projektet. Der er ingen tvivl om, at der er masser af ildsjæle involveret, og de har skabt et projekt, som kommer hele Favrskov til gode. Favrskov Kommune har et aktivt og engageret foreningsliv, og det glæder mig, at vi fra byrådets side kan bakke op og samarbejde om foreningernes behov og ønsker til eksempelvis nye baner, siger Steen Thomasen.

Også Hans Ole Steensig, formand for Hadsten Kunstgræsbaneforening ser tilbage på et godt samarbejde og glæder sig til at lade medlemmerne få kunstgræs under støvlerne i Hadsten.

- Kunstgræsbanen har været undervejs længe, men tiden har gjort det muligt at finde netop de løsninger, der passer godt til os i Hadsten. Nu glæder jeg mig til, at vi kan komme i gang med gravearbejdet og ikke mindst snart se banerne fyldes af spillere, siger Hans Ole Steensig.

Alle tilladelser fra myndighederne er på plads, der mangler blot en godkendelse af et restbeløb på 90.000 kroner. Den sag behandler Favrskov Byråd 24. juni, og herefter forventes anlægsarbejdet at gå i gang, så banerne står klar til vintersæsonen 2020/2021.

Læs mere i referatet af byrådsmødet her

Dato: 23. juni 2020

Senest opdateret:

19. oktober 2020