Mere sikre rundkørsler i Hammel

I januar 2020 forbedrer Favrskov Kommune trafiksikkerheden for fodgængere og cyklister i to rundkørsler i Hammel.

Rundkørslerne ved Stadionvej/Gammel Randersvej og ved Anbækvej/Sallvej ændres, så det bliver sværere at køre for hurtigt igennem dem. Rundkørslerne blev anlagt i 1989 og 1990, og nu opdateres de med den nyeste viden om trafiksikkerhed for de bløde trafikanter. Først og fremmest øges midten, cykelsti-afmærkningen fjernes, og der kommer fodgængerfelter ved alle vejene. Derudover fjernes helleanlæg, og vejene bliver smallere ved indkørsel til rundkørslerne. Det er alt sammen tiltag, der skal få bilisterne til at sætte farten ned og holde godt øje med både fodgængere og cyklister.

Anders G. Christensen (V) er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune, og glæder sig over at trafiksikkerheden kan øges i de trafikerede rundkørsler.

- Med en forholdsvis enkel ombygning gør vi det lettere at passe på hinanden i to af Hammels trafikknudepunkter. Dermed nedbringer vi forhåbentligt antallet af uheld i de to rundkørsler, så alle trafikanter kan færdes trygt i trafikken, siger Anders G. Christensen.

Entreprenør M. Frisch A/S går i gang med opgaven først i januar 2020, og de tager én rundkørsel ad gangen. Først bliver det rundkørslen ved Anbækvej og herefter rundkørslen ved Stadionvej. Det forventes, at begge rundkørsler er klar i april 2020.

I forbindelse med arbejdet spærres en halv rundkørsel ad gangen, hvor trafikken reguleres med lyssignal.

Dato: 17. december 2019

17. december 2019