Mohammad blev uundværlig i bageriet

Af tjoh

Mohammad Aref Moussa

To praktikperioder med masser af gå-på-mod og høj arbejdsmoral var nok til, at Mohammad blev uundværlig i bageriet i Lokalbrugsen Vorrevangen. Derfor er han nu ansat i voksenlære som bager – og det er både brugsuddeler, bagermester og Mohammad glade for.

Wienerbrødsdej i lange baner, remonce, creme, jordbærtærter og browniedej – hos Lokalbrugsens bageri i Aarhus Nord er der nok af lækre ting, og det går stærkt. De fem medarbejdere i bageriet har et godt tag på de lækre sager – og et godt tag på integrationen.

Mohammad Aref Moussa kom til Danmark fra Syrien i 2011 og havde tidligere været i praktik i et bageri, da han i 2015 kom til Lokalbrugsen. Det var bagermester Hans Larsen, der i sin tid sagde ja til praktikaftalen.

- Mohammad startede i påsken 2015, og vi kunne hurtigt se, at hænderne var skruet rigtigt på. Derfor manglede han også i bageriet, da de to praktikperioder var færdige, fortæller Hans Larsen.

Brugsuddeler Gert Jensen fik derfor lavet en aftale med Mohammad om en voksenlæreplads som bager, og han har været så dygtig til bager-faget, at hans uddannelse er blevet kortet ned med 1½ år. Bagermester Hans Larsen er Mohammads nærmeste chef i bageriet og han er meget glad for Mohammads meget høje arbejdsmoral.

- Mohammad har en fantastisk arbejdsmoral, et stort gåpåmod og er meget stabil. Har vi brug for at han møder kl. 2 om natten, så stiller han ikke spørgsmål ved det, men gør det bare. Han har ovenikøbet købt bil for at kunne passe jobbet, fortæller Hans Larsen.

Mohammad har nu en hverdag blandt smørkranse, jordbærtærter og browniedej og er glad for det.

- Jeg arbejdede også som bager i Syrien. Nu kan jeg godt lide at arbejde her – det er godt, fortæller Mohammad Aref Moussa.

Både Gert Jensen og Hans Larsen har et godt råd til andre virksomheder, der overvejer at tilbyde flygtninge en praktikplads:

- Bare gør det.

Se også videoen fra bageriet i Lokalbrugsen Vorrevangen