Mulighed for at blive testet 4 steder i Favrskov

Mere end 4000 borgere blev testet på de mobile teststationer i sidste uge. Nu kommer de igen i Hammel, Hadsten, Hinnerup og Ulstrup.

Teststationerne i Hammel og Hadsten 7.-12. januar var en meget stor succes. Her mødte mere end 4000 borgere op for at blive testet.

Successen har ført til, at de mobile teststationer vender tilbage til Favrskov i den kommende uge. Her vil testmulighederne blive udvidet til at omfatte alle fire hovedbyer – Hammel, Hadsten, Hinnerup og Ulstrup. Alle tider bookes på coronaprover.dk

Kommunaldirektør Jan Kallestrup peger på, at de nye teststeder i Hinnerup og Ulstrup gør det endnu nemmere at blive testet i Favrskov, og han håber på den baggrund, at endnu flere borgere i Favrskov vil benytte sig af testmuligheden.

- Det er meget vigtigt, at vi hurtigt finder de personer, der er smittet med coronavirus, så vi hurtigst muligt får stoppet eventuelle smittekæder. Så det er bare med at få bestilt en tid til test, hvis man har symptomer på coronavirus eller har været i kontakt med nogen, der er smittet. Det gælder også, hvis man møder fysisk på arbejde og her omgås andre – også selv om man ikke har symptomer. Det kan også være en god ide at blive testet, hvis man skal være sammen med en person, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19, siger Jan Kallestrup.

De mobile teststationer udfører PCR-tests, som er den mest præcise testtype, der også bruges på regionens store testcentre. Svaret på testen fås på sundhed.dk inden for 1-2 døgn efter testen.

Man skal være fyldt 12 år for at blive testet på de to mobile teststeder, idet personalet ikke er uddannet til at teste børn under 12 år. Der kan testes 225 personer hvert sted pr. dag.

Covid-19-test i Favrskov Kommune 18.-22. januar 2021 – alle dage kl. 9-16

• Hinnerup: 18.-19. januar (mandag og tirsdag) - Rønbæk Idrætscenter, Ådalsvej 96, 8382 Hinnerup
  • Hadsten: 19.-20. januar (tirsdag og onsdag) - Hadsten Kultur- og Idrætscenter, Hadbjergvej 12, 8370 Hadsten
  • Hammel: 20.-22. januar (onsdag, torsdag og fredag) - Hammel Idrætscenter, Thorsvej 4, 8450 Hammel