You are here

Naturvejleder er populær gæst på Tinghøj

  • Vibe Søndergaard læser højt, mens Anne Mette Amorsen styrer en af rekvisitterne.

    Vibe Søndergaard læser højt, mens Anne Mette Amorsen styrer en af rekvisitterne.

  • En salamander var et af de dyr, der blev nærstuderet af beboerne på Tinghøj.

    En salamander var et af de dyr, der blev nærstuderet af beboerne på Tinghøj.

Sanserne er i brug hos mange af beboerne på Tinghøj i Hammel, når naturvejleder Vibe Søndergaard kigger forbi.

Vibe Søndergaard, naturvejleder i Favrskov Kommune, er for tredje gang på besøg en torsdag formiddag på Tinghøj, der er et plejecenter i Hammel for demensramte. Det er altid et tilløbsstykke, når hun kigger forbi, for mange vil gerne lytte med, dufte, smage eller røre.

Denne gang har hun taget nogle frøer og en salamander med i nogle glas.

- Deres hud er så tynd, og de har også brug for at være i lidt vand, så derfor kan I se dem i glasset, forklarer Vibe, mens glassene med dyrene går fra hånd til hånd.

- Jeg vil ikke kysse den, men du må gerne, så vi kan se, om det er rigtigt, at den bliver til en prins, siger en ældre dame ved bordet til en af de andre.

- Hvordan skal vi passe på vores frøer, spørger en af beboerne, og Vibe forklarer, at det blandt andet handler om at passe og pleje vores vandhuller, så frøerne har et sted at være.
Deltagerne synger også et par sange, og Vibe læser en historie højt.

Og så har hun taget en hjemmelavet pilesnaps med. Flere mærker på grenen med de bløde pileskud og dufter til snapsen. Mange har mod på at smage en lille tår, og der bliver skålet rundt omkring
De runder af med endnu en sang, og så er der frokost.

Vibe Søndergaard er glad for kontakten til Tinghøj.
- Det gør et stort indtryk på mig at komme her. Beboerne går lige i hjertet på mig, og som formidler stiller det særlige krav til mig, da jeg skal tage det bedste fra naturen indenfor, Ikke mange af beboerne er i stand til at komme med udenfor, men jeg håber vi en varm sommerdag kan komme et smut ud i haven ved Tinghøj, lave bål og opleve både fuglesang og sommerfugle derude. Jeg tænker altid sanserne ind i min formidling, men her er det særlig vigtigt, da nogle af beboerne ikke har så meget sprog mere. Så de skal kunne smage, dufte eller føle. Det er en udfordring, lyder det fra Vibe Søndergaard.

Ergoterapeut Anne Mette Amorsen har haft kontakten til Vibe, og hun vil gerne have endnu flere Vibe-besøg på Tinghøj.
- Hun har gjort det fantastisk, og beboerne vil så gerne deltage. De får en på opleveren, og hele stemningen er god for dem. De husker pilesnapsen og frøerne, og det er godt for humøret og sanserne, siger Anne Mette Amorsen.

Dato: 13. april 2017

Senest opdateret:

13. april 2017