You are here

Nu er genopbygningen af Rønbækhallen i gang

  • Kran ved Rønbækhallen

    Nu er arbejdet med at genopbygge Rønbækhallen gået i gang. Den kan efter planen bruges igen i april 2018.

Efter at taget kollapsede på Rønbækhallen i november 2016, er genopbygningen af hallen nu gået i gang. Hallen ventes klar til brug i april 2018.

I november 2016 kollapsede flere spær i den fem år gamle Rønbækhal i Hinnerup, hvilket efterlod hallen med et stort hul i taget. Siden har hallen været lukket for brug, men efter at syn- og skønsmanden i begyndelsen af sommerferien frigav hallen til genopbygning, er arbejdet nu gået i gang.

Først bliver de beskadigede bygningsdele – spær og loft – revet ned, hvorefter selve genopbygningen går i gang. Dernæst skal gulvet i hele hallen udskiftes. Samtidig med genopbygningen af hallen bliver der klargjort et rum til foreningsfitness. Dette rum har ellers stået tomt. Genopbygningen er budgetteret til at koste cirka 8,6 millioner kroner.

Hos HOG glæder formand Peter Bager sig over udsigten til, at Rønbækhallen kan bruges igen fra næste sæson.

- Vi er som forening forankret i Hinnerup, og derfor var det selvfølgelig ærgerligt, at vi måtte rykke vores aktiviteter til haller i andre byer. Det betyder noget for sammenholdet, at vi mødes i vores lokale hal. Så kommer folk også lige forbi og kigger, hvad der sker i hallen. Den har fået en vanvittig stor betydning for os på bare fem år, og det blev helt tydeligt, hvor meget kvalitet den gav til vores foreningsliv, da den pludselig ikke kunne bruges mere. Så vi glæder os enormt meget til, at hallen står klar, så vi kan få skruet godt op for blusset igen, siger Peter Bager.

Rønbækhallen skal efter planen stå klar i uge 8 i 2018. Derefter kan indflytning og klargøring af inventar gå i gang. Hallen vil efter planen være klar til brug i april 2018.

Favrskov Kommune vurderer aktuelt, hvilke erstatningsretlige tiltag, der kan iværksættes på baggrund af handlingsforløbet.

Dato: 31. august 2017

Senest opdateret:

01. september 2017