Ny naturuddannelse for teenagere på vej i Favrskov

16. januar 2020 åbner Favrskov Kommune for tilmeldinger til det nye naturinitiativ Junior Ranger.

Det er et initiativ, som skal gøre 20 11-13 årige klogere på naturen, dyrelivet og formidling af deres viden.

Som Junior Ranger lærer man om Favrskovs natur og om, hvordan man formidler naturens oplevelser til andre. Junior Rangers er for børn i alderen 11-13 år, der elsker at være ude i naturen og gå på opdagelse i den. Forløbet varer fra februar til juni, hvor der vil være afslutning med diplomer til deltagerne.

Det første hold skal bestå af 10 drenge og 10 piger fra hele kommunen. Forhåbentlig bliver Junior Rangers en succes og fortsætter efter 2020. Tilmeldingen åbner på favrskov.dk efter et informationsmøde 16. januar 2020 til det første hold Junior Rangers. Informationsmødet foregår på ’Naturværket’, Teglværksvej 3 i Hinnerup 16. januar kl. 17-18.30.

Holdet mødes fire torsdage fra februar til juni, men der vil også være deltagelse i andre arrangementer såsom Skovens Dag og Rågejagt samt en overnatning på ”Aqua” i Silkeborg.

Det handler også om formidling

Formålet med Junior Ranger-initiativet er at lære børnene at formidle viden om natur, biodiversitet samt benyttelse og beskyttelse af naturen. Derudover indgår børnene i et fællesskab med andre, som har samme interesse for at lære om naturen og være ude i den. Junior Ranger-holdet vil også understøtte de kommunale arrangementer i skov- og naturområder og være ambassadører for naturen i Favrskov. Børnene vil ved Troldeskattejagten og Skovens Dag prøve kræfter med at fortælle om naturen som Junior Rangers. Hvis alt går vel, kan det første hold også komme til at undervise næste hold af Junior Rangers, men meget skal erfares undervejs.

Indtil videre er naturvejleder Vibe Søndergaard spændt på at komme i gang med projektet. Hun siger:

- Vi glæder os rigtig meget til at møde de 20 naturnysgerrige unger, udforske naturen sammen med dem og lære dem om naturen og samtidig formidlingsarbejdet. Eksempelvis kan man fortælle om bænkebidere på mange forskellige måder – en tegnefilm, et skuespil eller en video, man selv filmer og indtaler, men vi vil arbejde mest med den direkte formidling, hvor børnene fortæller andre om deres nye viden. Det bliver rigtig godt.

Junior Ranger-forløbet koster 250,- pr. deltager.

Dato: 07. januar 2020

07. januar 2020