You are here

Nye åbningstider, services og tilbud på bibliotekerne

1. juli 2019 får bibliotekerne i Favrskov plads til nye tilbud og aktiviteter, når den bemandede åbningstid reduceres.

Kultur- og Fritidsudvalget godkendte i maj en ny strategi, handleplan og ændrede åbningstider for Favrskov Bibliotekerne. Den selvbetjente åbningstid ændres ikke, men den bemandede åbningstid reduceres for at give plads til flere nye tiltag inden for læselyst, læring, demokratisk dannelse og digital mestring.

Steen Thomasen (A), formand for Kultur- og Fritidsudvalget, er glad for, at Favrskov Bibliotekerne ønsker at følge med tiden og flytter resurserne derhen, hvor der er brug for dem:

- Brugen af bibliotekerne ændrer sig hele tiden. Vi kan gå på biblioteket, næsten når det passer os, vi læser e-bøger og låner film via apps, og vi søger selv de bøger frem, vi har brug for. Vores behov for hjælp fra personalet på bibliotekerne er simpelthen anderledes i dag, og derfor skaber vi nu plads til nye tilbud, der i højere grad opfylder folks behov for mere specialiseret hjælp, siger Steen Thomasen.

Med de nye åbningstider frigøres tid, der kan bruges til at invitere brugergrupper til it-læringsforløb, booktalks og andre nye aktiviteter. Blandt de nye projekter er også:

Aktiviteter med fokus på at styrke børns læselyst.

En studieportal, der skal gøre det lettere for studerende at navigere i de mange digitale tilbud.

Etablering af ”Bogvenner”, hvor frivillige besøgsvenner bringer bøger ud til ældre borgere, der ikke selv kan komme til biblioteket.

Udvikling af biblioteksrummet som lærings- og mødested gennem flere studiepladser og færre fysiske bøger

Med de nye åbningstider er der fortsat god mulighed for at få hjælp fra bibliotekernes personale – måske til inspiration til en god bog, til søgninger i en database eller til brug af eksempelvis selvbetjeningsløsninger.

Kultur- og Fritidsudvalget besluttede også, at der fremover kun er lørdagsåbent fra oktober til marts (her udgår april og september).

Læs mere om de nye tilbud og ændrede åbningstider her

Bibliotekernes betjente åbningstider per 1. juli 2019:
MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
Hadsten10-1813-1710-17 13-1710-15
Hammel10-1813-1710-17 13-1710-15
Hinnerup10-1813-1810-18 13-1810-15
Ulstrup10-15Lukket10-1514-18Lukket
Dato: 07. juni 2019

Senest opdateret:

07. juni 2019