Plejecentret hedder Solhøj

Plejecenter Solhøj er navnet på det nye byggeri i Dommerparken i Hammel.

2. december flytter de første beboere ind på det nye plejecenter i Hammel. Byggeriet er det største i Favrskov Kommunes historie til dato, og Social- og Sundhedsudvalget har nu døbt det nye plejecenter Solhøj.

Det nye plejecenter i Hammel - med den enestående udsigt over lokalområdet - ligger i byomdannelsesområdet Dommerparken. Det er også det navn, der hidtil har været brugt om plejecentret i planlægnings- og byggefasen. Men nu har Social- og Sundhedsudvalget altså helt officielt valgt et navn til plejecenteret.

Byggeriet tager navn efter den kolonihaveforening, der lå blot et stenkast derfra. Her havde den daværende Hammel Kommune tilbage i 1919 planer om at opføre et såkaldt ”alderdomshjem”. Planerne blev dog aldrig ført ud i livet, og i stedet blev der i området opført kolonihaver med det formål at give frirum og gode stunder til lokale borgere. Haveforeningen, der administrerede kolonihaverne, hed Solhøj.

I dag, 100 år senere, føres de gamle planer så ud i livet, og et nyt plejecenter tages i brug. Først af 12 beboere 2. december 2019 og herefter med 12 nye beboere om dagen til og med 6. december. Beboerne kommer fra de to omkringliggende plejecentre Skaghøj og Elmehøj.

Dato: 05. november 2019

05. november 2019