Regler for adgang til plejecentre og bosteder skærpes igen

For at beskytte beboerne bedst muligt begrænses adgangen til plejecentre og bosteder nu yderligere. Som udgangspunkt har kun personale adgang nu - der tillades dog besøg fra nærmeste pårørende til døende og kritisk syge borgere.

Favrskov Kommune har tidligere skærpet reglerne for adgang til plejecentre og bosteder for at beskytte de mest udsatte borgere bedst muligt. Vi finder nu behov for at tage nye skridt i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og i takt med at coronasmitten spreder sig yderligere.

Adgangen til alle plejecentre og bosteder begrænses nu yderligere, så det i udgangspunktet kun er personale, der har adgang til stederne. Der tillades dog besøg fra nærmeste pårørende til døende og kritisk syge borgere. Man bedes kontakte den lokale leder, hvis man er i tvivl om, hvorvidt man kan få adgang.

Yderdørene er fortsat låst hele døgnet, og adgang fås ved at ringe til et telefonnummer på døren, der giver kontakt til en medarbejder, som vil hjælpe med at sikre, at de besøgende ikke har symptomer på sygdom, og at retningslinjerne for adgang bliver fulgt. Retningslinjerne handler om brug af håndsprit, og at man kun opholder sig i den pårørendes bolig. Desuden opfordres de besøgende til ikke at have fysisk kontakt med beboerne.

Da der løbende sker ændringer i vejledningerne fra Sundhedsstyrelsen, opfordrer vi alle til at følger med på kommunens og sundhedsstyrelsens hjemmeside. Favrskov Kommune melder ud, når der igen er normal adgang til plejecentre og bosteder.

Dato: 18. marts 2020

18. marts 2020