Sall med i kampen om Landsbyprisen 2017

• Plantedag i Sall

Der var stor opbakning fra landsbyens borgere, da der i efteråret 2016 var plantedag i Salls nye bypark.

LAG Randers-Favrskov har indstillet Sall til Region Midtjyllands Landsbypris 2017. Sammen med 18 andre landsbyer fra hver kommune i hele regionen kæmper Sall nu om æren og den kontante præmie på 150.000 kroner.

Heidi Qvistgaard, medlem for Sall i Landsbyrådet i Favrskov, har taget initiativ til ansøgningen fra Sall.

- Det, vi kan i samlet flok i Sall, imponerer mig, og det har imponeret mig, siden jeg kom hertil i 2009. Mange ting er realiseret fra Salls udviklingsplan her i 2016, og flere ting er på vej. Derfor mente jeg, at det var tid til at indstille Sall som Favrskovs bidrag til Landsbyprisen, fortæller Heidi Qvistgaard.

I indstillingen fra LAG Randers-Favrskov fremhæves flere af Salls gode historier:

”Sall kan noget, som ikke mange landsbyer kan. Sall har iværksat store imponerende initiativer blandt andet friskole og friplejehjem. Byens engagement har medvirket til en positiv historie, og man mangler derfor ikke børn i den lokale vuggestue og børnehave. De gode levevilkår tiltrækker ressourcestærke familier, der etablerer deres erhverv i tilknytning til landsbyen. Sall arbejder målrettet med deres udviklingsplan, så der hele tiden er nye udviklingsmål.”

Forude venter en proces, hvor Regionsrådet med hjælp fra et ekspertudvalg på fem personer vurderer de 19 indstillede landsbyer. Prisen overrækkes i foråret 2017.

Dato: 14. december 2016

15. december 2016