You are here

Sidste skoledag så tæt på traditionerne som muligt

Skolerne i Favrskov har nu aftalt en afslutning for 9. klasserne med kig til traditionerne og corona-retningslinjerne.

9. klassernes afsked med folkeskolen er normalt fyldt med et hav af traditioner, som de fleste har set frem til i mange år. Corona-situationen har vendt op og ned på meget. Skolerne med afgangsklasserne har nu kigget corona-retningslinjerne igennem og sammensat en afslutning, der er både forsvarlig og nogle steder tæt på det, man plejer.

19. juni fejrer eleverne sidste skoledag med portionsanrettet morgenmad, udklædning og klassevis rundtur på skolen, hvor skolens øvrige elever på behørig afstand kan vinke farvel, men desværre uden karamelkast.

Derefter byder eleverne ind med noget underholdning i en eller anden form. Nogle steder bliver det via video, andre steder små sketchs, hvor et lille publikum må kigge med. Dagen rundes af med den traditionelle fodboldkamp, med få tilskuere denne gang.
Da afgangseksamen er aflyst og for at give eleverne nogle erfaringer med at sidde ved eksamensbordet er der også planlagt og gennemført forskellige årsprøver, både mundtlige og skriftlige.
24. juni står der dimission i kalenderen for 9. årgang. Den bliver fejret klassevis, uden håndtryk, med portionskage og max. to gæster til hver elev.

Mads Skou Rasmussen, viceskoleleder på Rønbækskolen i Hinnerup, har været med til at koordinere afslutningen for 9. årgang, som han kalder en feberredning:

- Der er så mange traditioner omkring den sidste skoledag og elevernes farvel til folkeskolen. Her på skolen har eleverne spurgt en ekstra gang til det med at smide karameller, for det vil de så gerne. Men det står specifikt i retningslinjerne, at det ikke er en god ide, så derfor bliver det ikke til noget. Afrundingen bliver kørt mere stramt end ellers, men det er glædeligt, at den dog bliver til noget.   

Dato: 17. juni 2020

Senest opdateret:

17. juni 2020