You are here

Silhuetter beretter på Østervangskolen

Et storstilet udsmykningsprojekt er på vej på Østervangskolen i Hadsten.

I august 2020 fyldte skolen 60 år, men corona-situationen har gjort det svært at lave en større markering ud af mærkedagen.

I stedet er det landet på en meget langtidsholdbar markering i form af kunstværket ’Silhuetter beretter’. Det er billedkunstner Lise Læssøe Eiler, der skal styre udsmykningsopgaven, hvor de fire gavle på indskolings- mellemtrins- udskolings- og administrationsbygningen bliver udsmykket.

Om projektet siger Lise Læssøe Eiler:
- Hensigten er at gøre Østervangskolens fremtoning mindre anonym og mere indbydende til glæde for alle, der har deres gang på skolen, og også for dem, der bare har deres gang forbi. Den overordnede idé er at lade silhuetter af skolens elever i forskellige aktiviteter og situationer fortælle om livet på Østervangskolen. Udsmykningen skal give et billede på, hvad skolens forskellige bygninger rummer, hvilke værdier stedet bygger på, og skolens elever spiller en vigtig rolle i kunstprojektet. Nogle klassetrin vil tage del i forberedelsesfasen, andre i selve udførelsen.

ELRO Fonden og kommunens kunstudvalg har givet økonomisk støtte til projektet. Medarbejdere fra Ejendomscentret hjælper også projektet på vej ved at klargøre vægge og bedene omkring.

Stine Stidsen, skoleleder på Østervangskolen, glæder sig over, at det er muligt at realisere projektet:
- Vi er meget taknemmelige for støtten, og det bliver spændende at følge tilblivelsen af udsmykningen. Det er store, anonyme flader, og det bliver godt, at de nu bliver inddraget til at fortælle om livet på skolen. Vi vil selvfølgelig gerne holde en lille fernisering, hvor forældrene også får mulighed for at deltage. Vi håber at kunne gøre det i løbet af juni måned, men nu må vi se, hvad der kan lade sig gøre i forhold til corona-restriktionerne.

Dato: 24. april 2021

Senest opdateret:

24. april 2021