Sindets Uge sætter fokus på mental sundhed

Favrskov Kommune slår dørene op til et alsidigt program i Sindets Uge 7.- 11. oktober 2019. Med blandt andet foredrag, workshops, cafeer og åbent hus sætter kommunen fokus på den mentale sundhed for alle borgere.

Mental sundhed vedrører alle, og derfor har Favrskov Kommune i år valgt at sætte fokus på emnet med et varieret program for mange forskellige målgrupper i hele uge 41 (7. -11. oktober). Formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune, Grethe Villadsen (A), glæder sig til at skabe åbenhed om og fokus på mental sundhed.

- Det er vigtigt, at vi italesætter mental sundhed, så vi ikke kun hjælper de mennesker, der allerede har problemer med psyken. Sindets Uge skal derfor gøre os alle opmærksomme på, hvor vigtigt mental sundhed er, og hvad man selv kan gøre for at bevare et psykisk godt helbred, siger Grethe Villadsen.

I løbet af ugen er der blandt andet workshop om foreningsmedlemmers trivsel, foredrag om peer-støtte, spilleaften i FrivilligCenter Favrskov og åben træning i idrætsforeningen Krop og Sind, Favrskov. Også børn og unge kommer til at arbejde med emnet, når Tungelundskolen i Thorsø holder temauge om mental sundhed.

Foredrag med Peter Øvig Knudsen på Sindets Dag

Sindets Uge handler også om at bryde tabuet om psykiske lidelser og psykisk sygdom. På Sindets Dag 10. oktober inviterer Favrskov Bibliotekerne derfor til et foredrag med Peter Øvig Knudsen under titlen ”Min mor var besat”. Peter Øvig Knudsen vil fortælle om sine egne oplevelser med at vokse op som barn af en psykisk syg mor, og hvordan han senere selv blev syg. Foredraget holdes i Sløjfen i Hadsten, og billetter (100 kr.) kan købes på favrskovbib.dk.

Sindets Dag har været markeret i hele verden siden 1992 og har til formål at skabe offentlig opmærksomhed om psykisk sundhed og sygdom. Jes Svenninggaard er handicap- og psykiatrichef i Favrskov Kommune og mener, at der er et stigende behov for at sætte fokus på den psykiske sundhed.

- I de seneste år er der sket en stigning i andelen af danskere med dårlig mental sundhed og livskvalitet, og der har samtidig været en stigning i antallet af mennesker med depression, angst og stress. Der er derfor mange gode grunde til at arbejde med mental sundhed, og i Sindets Uge viser vi eksempler på, hvordan vi gør det i Favrskov Kommune, fortæller Jes Svenninggaard.

Læs hele programmet for Sindets Uge på favrskov.dk/sindetsuge

Dato: 11. september 2019