Skærpede corona-tiltag i Favrskov

Høje smittetal betyder, at Favrskov Kommune bliver omfattet af skærpede tiltag.

Favrskov Kommune oplever fortsat en stigning i antallet af smittede personer med covid-19. Antallet af smittede i Favrskov toppede torsdag 10. december 2020 med 82 smittede inden for de seneste syv dage. Det svarer til et incidenstal på 169,6 (antal smittede pr. 100.000 indbyggere).

Det høje smittetal betyder, at Favrskov Kommune er omfattet af sundhedsmyndighedernes skærpede tiltag, som gælder fra fredag 11. december 2020 kl. 16.00 og foreløbigt til og med 3. januar 2021.

De skærpede tiltag betyder blandt andet, at skoleelever fra 5. klasse og opefter hjemsendes, at serveringssteder holdes lukket for servering, og at biblioteker, kulturhuse, biografer og sportshaller holdes lukket.

Borgmester Nils Borring opfordrer til sammenhold og opbakning til de nye tiltag.

- Lige nu er det ekstra vigtigt, at vi tænker os om, er forsigtige og gør en indsats for at hjælpe og passe på hinanden. Det er vigtigt, at vi alle sammen overholder Sundhedsstyrelsens gode råd om afstand og hygiejne, så vi kan bidrage til, at smitten holdes på så lavt niveau som muligt – ikke mindst af hensyn til vores sårbare og ældre medborgere, siger Nils Borring.

Favrskov var i forvejen omfattet af besøgsrestriktioner på kommunens plejecentre og flere botilbud. Det ændrer de nye tiltag ikke ved.

Se aktuelle smittetal for Favrskov Kommune på Statens Serum Instituts dashboard her: COVID-19 Dashboard (arcgis.com)

Dato: 10. december 2020

28. januar 2021