Socialstyrelsen anerkender FrivilligCenter Favrskovs indsats

Socialstyrelsen har netop meddelt, at støtten til FrivilligCenter Favrskov vil fortsætte fra sommeren 2019, og dermed er der skabt grundlag for, at frivilligcentret kan fortsætte sit store arbejde for frivilligheden i Favrskov.

FrivilligCenter Favrskov blev stiftet i 2017, og igennem de sidste to år har centret etableret sig som sparringspartner for foreninger og frivillige. Centret har blandt andet arbejdet med at:

• Rådgive foreninger om tiltrækning af nye frivillige, kommunikation, projektudvikling og lovgivning
  • Afholde kurser og netværksskabende arrangementer
  • Matche frivillige med foreninger og fællesskaber.

Både Socialstyrelsen og Favrskov Byråd bevilligede i 2017 penge til at skabe et frivilligcenter i Favrskov, og borgmester Nils Borring (A) er glad for, at Socialstyrelsen anerkender centrets arbejde.

- I Favrskov Byråd glæder vi os over, at FrivilligCenter Favrskovs store arbejde har båret frugt. De har arbejdet hårdt for at hjælpe frivillige og foreninger i Favrskov. Socialstyrelsens beslutning om fortsat støtte til de mange aktiviteter oplever vi som et skulderklap til FrivilligCenter Favrskov. Det er vi stolte af, siger Nils Borring.

Også i FrivilligCenter Favrskovs bestyrelse er der glæde over Socialstyrelsens anerkendelse.

- De sidste to år har vi i bestyrelsen - i et godt samarbejde med Favrskov Kommune - arbejdet målrettet på at skabe et frivilligcenter. Det er meget glædeligt, at det nu er lykkedes. Vi har oplevet en stor tillid fra Favrskovs mange frivillige, der har gjort brug af vores tilbud, åbnet døren for vores daglige leder og har meldt sig ind i vores forening. Det vil jeg gerne sige tak for. Vi glæder os til fortsat at styrke og udvikle frivilligheden i Favrskov og til at få endnu flere med i de frivillige fællesskaber, siger Lena Leth Jensen, der er formand for bestyrelsen i FrivilligCenter Favrskov.

Fakta om FrivilligCenter Favrskov

FrivilligCenter Favrskov går nu fra en to-årig projektperiode til et etableret frivilligcenter. Alle landets frivilligcentre søger hvert år om driftstilskud hos Socialstyrelsen, og det tildeles for ét år ad gangen ud fra en række kriterier.

Med tilsagnet om de 204.000 kr. fra Socialstyrelsen og med Favrskov Byråds bevilling på 343.000 kr. er der i alt 547.000 kr. til FrivilligCenter Favrskov i andet halvår af 2019.

Læs mere på Facebook ”FrivilligCenter Favrskov” og på frivilligcenterfavrskov.dk

Dato: 27. juni 2019

27. juni 2019