You are here

Sport på skoleskemaet i Hammel

  • Karate er en af de sportsgrene, eleverne kan stifte bekendtskab med på idrætslinjen.

    Karate er en af de sportsgrene, eleverne kan stifte bekendtskab med på idrætslinjen.

  • Golf kommer eleverne også omkring.

    Golf kommer eleverne også omkring.

  • Bueskydning er også en mulighed på idrætslinjen.

    Bueskydning er også en mulighed på idrætslinjen.

Skovvangsskolen i Hammel har stor succes med den nyoprettede idrætslinje.

Over 100 elever går på den nye idrætslinje på Skovvangsskolen i Hammel. Oprindeligt håbede skolen på at kunne få 40 elever på linjen, så i forhold til antallet må linjen siges allerede at være en succes.

Troels Møller, der er lærer på Skovvangsskolen og underviser på idrætslinjen, forklarer, hvad ideen med linjen er:
- I samarbejde med de lokale klubber sørger vi for, at eleverne i de store klasser, der vil have mere ud af deres sport, kan træne specifikt i skoletiden. Det kan de seks lektioner om ugen, og derudover har de skolefaget idræt og mulighed for yderligere valgfagstimer med sportselementer, så en stor del af eleverne har to daglige lektioner i shorts. De går stadig i deres oprindelige klasser og har så sagt ja til at være lidt mere i skole end resten.

Fjorten idrætsgrene er repræsenteret i øjeblikket på linjen. Det er ikke kun store boldsportsgrene som håndbold og fodbold, men også bueskydning, karate og anden nichesport. Fælles for alle er, at en del af træningen følger en plan i motionscentret, mens en del følger nogle træningsøvelser, der er blevet lavet i samarbejde med trænere og klubber.
 

Sammen med sine kolleger glæder Troels Møller sig over elevernes positive indstilling på idrætslinjen.
- Det er som garvet underviser intet mindre end fantastisk at opleve, hvor dygtige de unge mennesker er til at følge en plan og selv tage ansvar for at dygtiggøre sig og grundtræne uden konstant voksenopsyn, og derudover bliver vi mødt af spørgsmål, forslag og positiv energi overalt. Når vi i nogle af timerne har idrætsteori, er alle elever koncentrerede og positive, og man kan faktisk, tro det eller ej, placere 100 13-16-årige i et relativt lille lokale og få ro bare ved at rømme sig, siger Troels Møller.

Forældreopbakningen er stor, og det er den også fra de lokale sportsklubber, der generelt er positive og hjælpsomme. Derudover har idrætslinjen et godt samarbejde med Hammel Idrætscenter.
- Vi glæder os også over, at lokale virksomheder har hjulpet med håndsrækninger. Senest har vi modtaget et anseeligt beløb fra Vestas Omtanke-fondet, som vi kan bruge på oplægsholdere og andet input, inspirationsture og bedre udstyr, lyder det fra Troels Møller.

Læs mere om idrætslinjen og se en masse billeder.

Dato: 20. oktober 2015

Senest opdateret:

30. september 2019