Stor opbakning til influenza-vaccination

Over 1.700 af kommunens ca. 3.800 ansatte har indtil videre takket ja til den influenza-vaccination, som Favrskov Kommune har tilbudt dem.

Og flere kan nå at melde sig til, siger kommunaldirektør Jan Kallestrup:

- Vi er meget tilfredse med den store interesse blandt vores ansatte for at blive vaccineret, da vi på den måde reducerer risikoen for at smitte andre med influenza. Hvis vi kan undgå, at vi bliver ramt af influenza, så bidrager vi til at reducere behovet for at blive testet for corona, da symptomerne på influenza og corona ligner hinanden.

I lighed med tidligere år tilbydes alle borgere over 65 år at blive vaccineret mod influenza, og som følge af corona-situationen gøres der i Favrskov Kommune i år en særlig indsats for, at flest mulige borgere over 65 år tager imod tilbuddet.

- Derfor tilbyder vi også vores medarbejdere på ældre-, sundheds- og socialområderne en influenzavaccination, da de er i tæt daglig kontakt med denne aldersgruppe. Kan vi bidrage til, at vores ældre borgere undgår at få influenza, så er der en større chance for, at de ikke bliver så hårdt ramt, hvis de skulle blive smittet med corona, fortæller Henriette Halgaard Rasmussen, chefen for ældreområdet i Favrskov.

Dato: 08. oktober 2020

08. oktober 2020