Stor tilfredshed med kultursatsning

• Foto fra forestillingen Spådommen om Høje Stene

Der var stor opbakning til vandringsforestillingen "Spådommen om Høje Stene" - foto taget af Gorm Branderup, Skæg & Ballade/Europæisk Kulturregion

Mere end 2300 deltagere gæstede teaterforestillingen ”Spådommen om Høje Stene”. En forestilling, der gav deltagerne en unik oplevelse og samtidig formidlede Favrskovs historie midt i den grønne natur.

1145 nåede at sikre sig billet, inden Favrskov Kommune i begyndelsen af juni måtte melde alt udsolgt. Derudover deltog cirka 1200 elever i forestillinger og testforestillinger på skoledage, og dermed har mere end 2300 gæster sanset sig tilbage til jernalderens univers. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Steen Thomasen (A) er glad og stolt over den store opbakning til teaterforestillingen.

- Det er uden tvivl den største kulturelle oplevelse i Favrskov Kommunes historie –  målt på antal gæster, budget og på de mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Teatret Wunderland leverede en forestilling af høj kvalitet, og det har vist sig, at det godt kan betale sig at sætte barren højt. Med forestillingen har vi vist, at vi sagtens kan byde på store kulturevents, selvom vi ikke har en stor og bærende kulturinstitution som et museum eller et teater. Vi brugte i stedet naturen og den unikke historie som udgangspunkt, og det gjorde oplevelsen til noget helt særligt, siger Steen Thomasen.

Stor lokal opbakning til forestillingen

Med et budget på 1,7 millioner kroner var projektet finansieret af mange økonomiske bidragsydere, og dertil kom en stor lokal - og frivillig - opbakning til projektet.

- Forestillingen var ikke blevet den samme uden alle de frivillige, der blandt andet har bemandet kaffe- og garderobebod, sørget for picnickurve, lagt skov, maskiner og materialer til. Det frivillige element har skabt en helt særlig gæstfrihed i forbindelse med forestillingen, og den kan man ikke købe for penge, roser Steen Thomasen.

Formidling af skibssætningen i fremtiden

”Spådommen om Høje Stene” tager udgangspunkt i fundet af en skibssætning – en gravplads fra jernalderen, der efter offergaverne at dømme kan være sidste hvilested for en af Jyllands første konger. Teaterforestillingen var én måde at formidle fundet på, men der kan være mere på vej i årene, der kommer.

- Vi har et stykke enestående historie i Favrskov, og der bliver arbejdet på mange niveauer for at finde ud af, hvordan den historie kan formidles fremover, slutter Steen Thomasen.

Dato: 21. juni 2019

21. juni 2019