You are here

STU-dimittender på vej mod job

  • Seks af de afgående elever havde tid til at stille op til fotografering. De forlader uddannelsen med gode udsigter.

    Seks af de afgående elever havde tid til at stille op til fotografering. De forlader uddannelsen med gode udsigter.

STU i Hadsten har lige sendt syv dimittender godt videre, og de fleste har udsigt til at få et job, der er tilpasset deres særlige udfordringer.

De er nemlig i et praktikforløb i såvel private som offentlige virksomheder, der skal føre dem godt videre til et job.

STU Favrskov (Særligt Tilrettelagt Uddannelse for unge, der ikke kan tage en ordinær uddannelse) har siden etableringen arbejdet målrettet med at klæde de unge på til et liv på arbejdsmarkedet gennem undervisning og praktikforløb. De har nogle særlige udfordringer, der sætter grænser for deres formåen, men mange af eleverne magter alligevel efter dimission fra STU at få beskæftigelse. Kontakten til arbejdsmarkedet betyder meget for de unge, og den giver både mere selvstændighed og et fællesskab med kolleger på arbejdspladsen. Blandt virksomheder, der tager eleverne i praktik er: Rema 1000, Scanchoko, Expedit og Nice Buy.

Samarbejdet med Jobcentret og de lokale virksomheder fungerer godt. Der er forståelse hos virksomhederne for at skabe rum til de unge gennem praktikforløb. Af årets syv dimittender er fem i praktik, en fortsætter praktikken til papirarbejdet omkring et fast job er afklaret, og den sidste er nu i beskyttet beskæftigelse.

De øvrige elever er taget på sommerferie, mens medarbejderne lige nu har travlt med forberedelserne til næste skoleår, hvor en ny årgang skal begynde på en uddannelse, der ruster dem til fremtiden.

 

Dato: 14. juli 2017

Senest opdateret:

14. juli 2017