You are here

Tag med på cykeltur til Pøt Mølle og Gudenåen

  • På cykeltur i Østjylland

    Oplev Favrskovs smukke natur som en del af den nye cykelrute Kulturringen. Foto af Morten Ryggaard.

Trives du med at cykle i bakker og nyder en cykeltur i fællesskab med andre cykelentusiaster? Så har vi turen til dig med start og slut ved Pøt Mølle.

Cykelturen arrangeres af Kulturringen i samarbejde med Hammel Cykle Klub og sker lørdag den 29. april kl. 13.00–16.30.

Turen kræver ikke særlige tekniske forudsætninger, men du skal være i rimelig god form og have en ok cykel. Vi forventer, at gennemsnitshastigheden på turen bliver 25 km/t. Prisen for turen inklusive kaffe og kringle på Pøt Mølle Kro koster 100 kroner. Sidste tilmeldingsfrist er 26. april. Læs mere og tilmeld dig på DGI’s hjemmeside

Cykelturen fra Pøt Mølle til Gudenåen er 50 km af den nye 450 km lange cykelrute Kulturringen – Culture by bike. Ruten går gennem Favrskov, Norddjurs, Odder, Samsø, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus. Ruten er skabt i fællesskab af de syv kommuner, som hver har bidraget med deres højdepunkter indenfor natur og kultur.

Unikke oplevelser i den østjyske kultur og natur

Kulturringen – Culture by bike lanceres officielt den 28. april kl. 10 på Store Torv i Aarhus, hvor der også præsenteres en trykt version af en cykelguide, der beskriver 20 unikke, sammenhængende ture med kort, billeder og tekst. Der er gode råd til overnatning, transportlogistik, mad, færger og turbåde, så både de veltrænede, små og eller trætte ben kan være med. Guiden henvender sig til både motionister, familier, el-cyklister, cykeltrailerfolket og elitecyklister. Den findes på dansk og engelsk, koster 50 kroner og kan købes hos udvalgte boghandlere og visit-organisationerne i de syv kommuner.

Fonden Aarhus 2017 har støttet Kulturringen, der er udarbejdet i samarbejde med Aarhus Cykelby, med hjælp fra Cyklistforbundet, Visit-organisationerne, lokale seværdigheder og aktører.

Læs mere på kulturringen.dk og facebook.com/kulturringen

Dato: 21. april 2017

Senest opdateret:

21. april 2017