Udebesøg nu muligt på botilbud i Favrskov

Beboerne på botilbuddet Elbæk i Hadsten er nogle af dem, der nu kan få udendørs besøg.

Fra i morgen, lørdag 16. maj 2020, kan beboerne i botilbuddene på handicap- og psykiatriområdet i Favrskov Kommune igen få besøg af deres nærmeste pårørende.

Uden for hvert af botilbuddene i Hammel, Hadsten og Hinnerup er der indrettet et beskyttet sted, hvor pårørende trygt kan komme på besøg. Det er enten et telt, eller et andet skærmet udendørs område, der er indrettet til besøg med bord og stole. Der er opsat en plexiglasplade på bordet mellem beboeren og de pårørende, så der er mindst mulig risiko for smitte for alle parter.

På den måde er det muligt at skabe en både hyggelig og sundhedsfaglig forsvarlig ramme om besøgene.

De ændrede regler betyder, at alle beboere nu kan få besøg af 1-2 faste pårørende. I første omgang tilbydes alle beboerne et ugentligt besøg på 30 minutter. På den måde sikres det, at der er tid til, at alle kan få besøg. De pårørende kan booke en besøgstid ved at kontakte det pågældende botilbud.

Allan Fredsgård Larsen, områdeleder, er glad for, at udendørsbesøg nu er muligt
- Vi ved, at det for både beboerne og de pårørende har været en svær tid uden den kontakt og det samvær, de sætter så stor pris på. Derfor er det glædeligt, at vi nu får denne mulighed med udebesøg. Besøgene er et godt supplement til, at beboere og pårørende kan kontakte hinanden via telefon- og videoopkald. Personalet vil altid være behjælpelige med at etablere kontakten, siger Allan Fredsgård Larsen.

De nærmeste pårørende til beboerne vil blive kontaktet af botilbuddet med yderlig information hurtigst muligt.

Dato: 15. maj 2020

15. maj 2020