Udstilling med kommunens kunst

Udstillingen byder på mange forskellige kunstværker - billedet til højre er malet af Jon Gislason.

Værkerne her hedder 'Sol gennem tåge' og 'Brudepiger'.

Vidste du, at Favrskov Kommune råder over en kunstsamling på godt 700 stykker kunst? Fra 3. maj og frem til 28. juni kan du se noget af det i Sløjfen i Hadsten.

Gennem de seneste 40 år har der eksisteret kunstforeninger i de byer, der i dag indgår i Favrskov Kommune.  Med tiden blev kunstforeningerne lagt i kommunalt regi, og det betød, at der blev afsat beløb i de kommunale budgetter til at købe kunst for. Efter kommunalreformen i 2007 blev kunstudvalgene slået sammen i Favrskov Kunstudvalg, og den kommunale kunst blev registreret og samlet i en database.

Favrskov Kunstudvalg har, ud over indkøb af kunst, støttet diverse udstillinger i hele kommunen og opfordret til fordeling af værkerne på kommunale og private institutioner. Derfor kan man i langt de fleste kommunale bygninger opleve kunst, der er indkøbt for borgernes skattekroner.

I maj og juni måned kan et udvalg af værker, der normalt hænger på kontorer, folkeskoler og administrationsbygninger, ses i Sløjfen i Hadsten. Sløjfens udstillingsgruppe har udvalgt både litografier, skulpturer, malerier og keramik. Både tidligt og sent indkøbte værker er repræsenterede, og der kan også ses værker, der normalt står på depot.

Udstillingen åbner med en fernisering fredag 3. maj kl. 16 i Sløjfen, hvor alle er velkomne, og herefter kan udstillingen ses i Sløjfens åbningstid frem til 28. juni 2019.

Dato: 30. april 2019

30. april 2019