- Vi behøver ikke at søge ud af kommunen for at udvikle os

Rasmus Møller (med ryggen til) holdt en tale for holdet og stod efterfølgende for at overrække eksamensbeviserne.

Holdet kan huske tilbage på et helt særligt forløb på grund af corona-nedlukningen.

Troels Ravn og Gitte Vitting Andersen har fået gode ledelsesredskaber med i rygsækken.

Sammen med 18 kolleger har Gitte Vitting Andersen og Troels Ravn lige afsluttet et forløb for ledertalenter i Favrskov Kommune. Det har været givende og udviklende, siger de to.

Tilbage i januar i år tog de 20 medarbejdere hul på talentudviklingsforløbet, der har bestået af lederdiplommodulet ’Ledelse, kommunikation og organisation’ med undervisere fra VIA University College, personlighedstest, coachingsamtaler og netværksarbejde. De 20 medarbejdere kommer fra forvaltningerne Job og Økonomi, Social og Sundhed og Børn og Kultur.

Både Gitte Vitting Andersen og Troels Ravn har ved tidligere MUS-samtaler givet udtryk for, at de gerne ville snuse mere til ledelse, hvis det på et tidspunkt blev muligt. Da talentforløbet blev tilbudt, blev de spurgt, om det var noget for dem.
- Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle gribe muligheden, for jeg vil gerne blive klogere på ledelse. Det har hele tiden været afgørende for mig, at jeg har haft ledelsens opbakning til at give mig i kast med det, understreger Gitte Vitting Andersen, der er uddannet social- og sundhedsassistent.
Troels Ravn er lærer på Rønbækskolen i Hinnerup. I friskoleverdenen har han tidligere prøvet at snuse lidt til ledelsesopgaven:
- Ved at deltage i forløbet har jeg sporet mig lidt mere ind på, hvilken slags leder jeg kan blive, og hvilke knapper jeg har at trykke på. Det har været et spændende forløb, hvor jeg også har lært meget af at lytte til de andres problemstillinger og udfordringer.

Gitte Vitting Andersen har siden 1997 arbejdet i Favrskov Kommune (tidligere Hadsten Kommune), og hun arbejdede som demenskonsulent, da hun fik tilbudt uddannelsesforløbet:
- Det viser meget godt, at vi ikke behøver at søge ud af kommunen for at udvikle os. Jeg har lært meget konkret om at styre møder, lave en dagsorden, og hvad det vil sige at kommunikere ordentligt med medarbejderne. Det har været spændende at se sig selv i denne rolle og holde fokus på ledelsesdelen.

Netop det med at holde fokus på sig selv via teori og coachingsamtaler har for Troels Ravn været en spændende proces.
- Jeg har haft mulighed for at dykke ned i mig selv og finde ud af, hvem jeg er som professionel fagperson, og hvad er mit potentiale, uden hele tiden at skulle have fokus på rammerne og virkeligheden. Det har været meget interessant og lærerigt, lyder det fra Troels Ravn, der helt sikkert har fået mod på mere ledelse.

Rasmus Møller, direktør for Børn og Kultur, har fulgt forløbet, der ret hurtigt blev udfordret af corona-nedlukningen.
- Derfor har det meste af undervisningen været online, men deltagerne har i den grad kløet på. De har været nysgerrige på ledelse og har lavet nogle gode afsluttende opgaver. Ledelse er at bruge sin person, og det handler om at træffe nogle valg og handle på det. De 20 deltagere er nu kommet i gang med lederudviklingen, og det er en udviklende rejse. Jeg håber, at de har lyst til at byde ind på lederstillinger i Favrskov Kommune, siger Rasmus Møller.

Dato: 01. juli 2020

01. juli 2020