Vind 10.000 kroner: Fortæl, hvor meget du bevæger dig

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Forskningsprojektet Danmark i Bevægelse sætter nu fokus på danskernes bevægelsesvaner.

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværets skyld eller for det sociale samvær, der følger med, når man går til fodbold, gymnastik eller fitness. Men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.

Nu vil forskere på Syddansk Universitet i samarbejde med alle danske kommuner undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.

Derfor får ca. hver tiende borger over 15 år nu et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet ’Danmark i Bevægelse’. Er du en af de heldige, der får skemaet tilsendt, kan du vinde 10.000 kr skattefrit, hvis du svarer.

Vil vise potentialet: Flere kan være aktive

Danmark i Bevægelse er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet.

Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune, fx cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere fysisk aktive.

Forskningsprojektet bliver dermed et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse. Projektet er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.

Fakta om Danmark i bevægelse

• Danmark i Bevægelse er den hidtil største nationale måling af vores bevægelsesvaner. 400.000 danskere modtager spørgeskemaet i deres e-Boks.
  • Hver kommune modtager en opgørelse over potentialet til at få flere i gang med fysisk aktivitet i netop deres område.
  • Projektet løber fra 2019-22 og udføres af Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, med professor Bjarne Ibsen i spidsen. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr.
  • danmarkibevægelse.dk
Dato: 19. oktober 2020