Codan indfører hjemmearbejde for 170 medarbejdere

19.09.2021

Når Codan flytter ind i sit nye domicil i Søften Erhverv, får de 170 medarbejdere mulighed for at arbejde hjemme flere dage om ugen.

I midten af juni flytter Codan ind i sit nye jyske hovedkvarter i Søften Erhverv. Omkring 170 medarbejdere får hjemme i bygningen, men det er ikke planen, at de alle skal være der på samme tid. Codan indfører nemlig en stor grad af hjemmearbejde for medarbejderne i forbindelse med flytningen.

- Trivsel er en vigtig faktor for os. Lige som mange andre virksomheder har vi gjort os erfaringer med hjemmearbejde det seneste år, og vi kan se, at muligheden for hjemmearbejde øger trivslen hos medarbejderne. Det har stor værdi for dem, at de nogle dage kan spare transporttiden til og fra arbejde, og at de flere dage om ugen har mulighed for at være derhjemme. Det kan for eksempel gøre det nemmere at få hverdagen til at hænge godt sammen i en børnefamilie, siger skadedirektør i Codan, Henrik Bundgaard.

Der er tale om et tilbud til medarbejderne, som får mulighed for at arbejde hjemme to-tre dage om ugen, hvis de ønsker det. Målet er at øge trivslen yderligere, men hjemmearbejde er ifølge Henrik Bundgaard ikke det rigtige for alle.

- Det er ikke alle, der egner sig til hjemmearbejde. Jeg har også medarbejdere, som det ikke fungerer særligt godt for. Det kan for eksempel være medarbejdere, som har et stort socialt behov hver dag. Det er også vigtigt, at man kan motivere sig selv, og der er nogen bare bedre, når de sidder fysisk på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt, at vi sammen med den enkelte medarbejder får afstemt, om han eller hun trives med at arbejde hjemme. Vores erfaring er, at hjemmearbejde er en god mulighed for 4 ud af 5 medarbejdere. De præsterer bedre med ordningen og opnår en højere trivsel. Jeg håber og tror, at trivslen vil stige yderligere, når vi skruer op for hjemmearbejdet, siger Henrik Bundgaard.

Mand der kigger ud over fællesrummet i en virksomhed

Codan har gjort sig erfaringer med hjemmearbejde i stor skala det seneste år. Indledningsvis var bekymringen fra ledelsen, at man kunne miste noget af kontrollen, når man ikke så medarbejderne hver dag, men sådan forholdt det sig ikke. Hjemmearbejde har dog også nogle mulige faldgruber. Det er for eksempel svært at vurdere en medarbejders trivsel over mail og telefon.

- Derfor er det også vigtigt, at vi fastholder et fysisk fremmøde. I forsikringsbranchen kan vi sagtens måle, om medarbejderne når de ting, de skal, når de arbejder hjemme, men vi er nødt til at mødes for at se hinandens kropssprog. Det er vigtigt for alle, at der er en god balance i forholdet mellem hjemmearbejde og fremmøde. Hjemmearbejde er en god mulighed, fordi man også har en arbejdsplads ude af huset, siger Henrik Bundgaard.

Han glæder sig til at flytte medarbejderne ind i et nyt domicil med en dagligdag, der også indebærer hjemmearbejde, der ikke relaterer sig til corona. Og han tror, at hjemmearbejde vil vinde indpas mange steder fremover.

- Jeg tror, at det i fremtiden bliver et medarbejderkrav, at man også har mulighed for at arbejde hjemmefra i et vist omfang. Det er også det, vi har fået at vide af vores medarbejdere, og det skal man som virksomhed kunne tilbyde, hvis man vil tiltrække de dygtigste medarbejdere, siger han.

Billede af et byggeri

Modtag lokale erhvervsnyheder fra Favrskov

ErhvervsNyt er en nyhedsmail, der giver dig et godt overblik over nyheder fra erhvervsområdet i hele Favrskov Kommune.

Tilmeld dig ErhvervsNyt