De grønne idéer spirede i Sløjfen

19.10.2021
Mennesker rækker hænderne op

Der var gang i snakken og de grønne forslag, da Favrskov Kommune og Klima Favrskov inviterede til en snak om fremtidens klimaindsats i Favrskov.

Torsdag 14. oktober var der stormøde om klima og bæredygtighed i Sløjfen i Hadsten. Her var 40 nysgerrige og engagerede deltagere mødt op for at høre om arbejdet med kommunens nye klimaplan og give deres besyv med til, hvordan den fremtidige klimaindsats i Favrskov Kommune kan se ud.

På forhånd havde kommunen præsenteret tre temaer, som deltagerne kunne diskutere: transport, energi samt forbrug og ressourcer. Derudover kunne deltagerne selv byde ind med temaer, og her gik snakken lystigt om blandt andet byggeri, biodiversitet og genbrug.

Mennesker snakker omkring et bord

Aftenen var også en mulighed for, at klimaengagerede kræfter kunne finde fælles fodslag med ligesindede. Der blev indbudt til, at deltagerne selv arbejder videre med forskellige initiativer - for eksempel som en del af frivilliggruppen Klima Favrskov, der siden 2017 har planlagt og afholdt arrangementet Klimauger i Favrskov Kommune.

”Sådan en aften handler jo ikke kun om, hvad kommunen kan gøre, men også hvad vi selv kan gøre, og hvad vi som borgere i Favrskov synes er vigtigt. Man kan jo håbe, at nogle af de mange gode idéer fra stormødet kan komme ud og leve videre. Der er i hvert fald altid plads til flere i Klima Favrskov, som gerne vil være med til at lave arrangementer om klima og bæredygtighed” siger Frank Iversen, frivillig i Klima Favrskov og facilitator for programmet til stormødet.

Klima Favrskov afholder et opfølgende møde i starten af november, hvor alle interesserede er velkomne til at komme forbi med deres grønne idéer eller projekter. Her bliver der blandt andet taget hul på planlægningen af Klimauger 2022. Hvis du vil være med, så hold øje med Klima Favrskovs facebookside eller skriv til koordinator ved Favrskov Kommune Stine Lykke Holt på stlh@favrskov.dk.

Har du en grøn idé?

Favrskov Kommune skal være CO2-neutral senest i 2050. Har du gode ideer til, Favrskov bliver en grønnere og mere klimavenlig kommune?

Indsend dine forslag her