De unge skal få øje på erhvervslivet

09.09.2021

To nye indsatser skal give de unge endnu bedre mulighed for at træffe det rigtige valg af ungdomsuddannelse.

Det er ikke nok bare at snakke med mor og far om valget af ungdomsuddannelse, for så vil der være uddannelser og beskæftigelsesmuligheder, som skoleelever overser. To nye indsatser skal i det kommende skoleår bringe elever i 7. og 10. klasse tættere på de erhvervsfaglige uddannelsesmuligheder og på erhvervslivet generelt, så de unge får endnu bedre muligheder for at træffe et oplyst valg af ungdomsuddannelse.

Person der piller ved elektroniskudstyr

I projektet Kloge Hænder skal alle folkeskolernes 7. klasses-elever møde og samarbejde med blandt andet produktions- og håndværksvirksomheder. Der er tale om et samarbejde mellem Favrskov Kommune og Naturvidenskabernes Hus, der står for projektet, der blandt andet går ud på, at eleverne møder og kan stille spørgsmål til en rollemodel ansat i en virksomhed, så eleverne kan spejle sig i rollemodellens valg af uddannelse og arbejde. Eleverne skal også bruge både hoved og hænder for at løse en opgave, der relaterer sig til virksomheden, og ad den vej få en dybere forståelse for de arbejdsopgaver, der gemmer sig i de forskellige virksomheder. Opgaverne udarbejdes af Naturvidenskabernes Hus.

Samtidig får elever i 10. klasse mulighed for at vælge et virksomhedsspor, hvor der er fokus på samarbejde med lokale virksomheder. Det skal give eleverne et tydeligt billede af forskellige brancher, som de måske kan lade sig inspirere af, når de skal vælge en ungdomsuddannelse. Som en del af undervisningen skal eleverne også i to virksomhedspraktikker i løbet af skoleåret.

Birthe Bitsch Mogensen er pædagogisk konsulent i Favrskov Kommune, og hun glæder sig til at sætte både 7. og 10. klasses-eleverne i nærkontakt med erhvervslivet.

- Nutidens unge kan vælge enormt mange spændende ungdomsuddannelser, og derfor er det vigtigt, at de får et godt overblik, inden de vælger. Det giver så meget at møde en dygtig medarbejder i en virksomhed og høre om vejen dertil og om arbejdsopgaverne i jobbet. Jeg er virkelig glad for, at vi kan give eleverne i både 7. og 10. klasse et stærkt videnskort i forhold til at vælge den ungdomsuddannelse, der er den helt rigtige for dem. Der er brug for dem ude i virksomhederne, og det er en gevinst for både eleverne og erhvervslivet, at de bliver sendt godt ind i en ungdomsuddannelse, siger Birthe Bitsch Mogensen.

Favrskov Kommune i er gang med at rekruttere virksomheder til både Kloge Hænder-projektet og virksomhedspraktikker for elever i 10. klasse. Hvis man gerne vil høre nærmere mere – og måske kan se sin virksomhed deltage – er man meget velkommen til at kontakte Birthe Bitsch Mogensen på bbmo@favrskov.dk og 26 85 85 42.

Billede af et byggeri

Modtag lokale erhvervsnyheder fra Favrskov

ErhvervsNyt er en nyhedsmail, der giver dig et godt overblik over nyheder fra erhvervsområdet i hele Favrskov Kommune.

Tilmeld dig ErhvervsNyt